Afbeelding
Foto: pixabay.com

Slim & duurzaam de feestdagen vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen.

Algemeen 326 keer gelezen

Spijkenisse - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. 

Wendy Westbroek is van mening dat het allemaal duurzamer kan en organiseert daarom de Speelgoedruilmarkt Nissewaard, op 14 december in wijkcentrum De Akkers.

Wendy Westbroek: ‘Verduurzamen is op dit moment erg belangrijk en om deze reden heb ik het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Nissewaard. Daarnaast ben ik extra blij dat met dit initiatief de speelgoedstapel in andere huizen hierdoor op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en weer andere kinderen worden verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. Vooral in deze tijden zeer belangrijk voor vele die niet of nauwelijks rondkomen.’

Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. ‘Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid is leuk. Het is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. 

De speelgoedruilmarkt in Nissewaard vindt plaats op  14 december in wijkcentrum De Akkers van 13.00 tot 16.00 uur.

Speelgoed inleveren kan op dinsdag 13 december tussen 12.00 en 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina: Speelgoed Ruilbeurs Nissewaard.

Uit de krant

Uit de krant