Afbeelding

IGZ in hoger beroep tegen cardiologen

Actueel 76 keer gelezen

?Spijkenisse - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege in Den Haag tegen drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De drie artsen kregen dinsdag een berisping, maar de inspectie vindt dat niet ver genoeg gaan en eist alsnog een beroepsverbod. Het centraal tuchtcollege moet zich nu over de zaak buigen.

De IGZ blijft van mening dat de zorg die de artsen verleenden aan hun patiënten van onvoldoende kwaliteit was. "De inspectie meent dat daarmee ook tuchtrechtelijke verwijtbaarheid in de relatie tussen de arts en de individuele patiënt van toepassing is", aldus de inspectie woensdag in een reactie op de uitspraak.

De inspectie wil dat de drie uit het artsenregister worden geschrapt. Het regionaal tuchtcollege in Den Haag hield het echter bij een berisping omdat niet beoordeeld kon worden of de 'zeer matige' organisatie van de maatschap gevolgen heeft gehad voor de patiënten. De inspectie had namelijk geen individuele zaken voorgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant