HV Spijkenisse kan het niet bolwerken tegen HV Westland

Sport 153 keer gelezen

Naaldwijk: De hockeysters van HV Spijkenisse hebben het met een 4-0 (1-0) nederlaag niet kunnen bolwerken tegen HV Westland. De equipe van coach Maarten Bosman is daarmee afgezakt naar de negende plaats in de derde klasse B. De Spijkenisser vrouwen waren op het sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk in het eerste deel de evenknie van de titelkandidaat zonder dat het zich echt serieuze kansen wist te scheppen

De Westlandsen bleken eenmaal in de counter wel doeltreffend te kunnen uithalen: 1-0. De tweede helft was nog maar net aan de rol of Westland kreeg een dubieuze strafbal toegewezen. ‘Nicolette (van Drunen, DR) zou de bal onreglementair hebben afgeschermd, maar daar was geen sprake van,’ meende Bosman, die verder overigens niets op de beide scheidsrechters Litjens had aan te merken. ‘Bij 2-0 was het wel over en hebben de meiden de wedstrijd onbewust laten lopen, was de spirit eruit. En dat terwijl wij in de eerste helft zelfs het betere van het spel hadden. Deze week gaan we ons focussen op de wedstrijd tegen Scoop Delft. In die wedstrijd is wat te halen, dus moeten de meiden het maar laten zien.’ HV Spijkenisse speelt aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark Groenewoud tegen Scoop Delft.

Spijkenisse: Nicollette van Drunen; Vivian van Krimpen, Pernille Meeder, Daphne van Doorn, Mariska Krijgsman; Megan Luijendijk, Jamie Zeegers, Camilla Luijendijk; Evelien Schutte, Kimberly Witteveen, You-Shi Liem. Lonneke van Breukelen, Jessy Grootveld, Roseke Taselaar, Charline Tielemans en Inge van Wijk kwamen ook in actie.