The Hurricanes behoudt aansluiting na zege op Baros

Sport 128 keer gelezen

Rotterdam: De basketballers van The Hurricanes hebben zichzelf beloond met een nipte, doch dik verdiende 66-69 (8-12, 19-15 (27-27), 18-16, 21-26) overwinning tegen EBV Baros. De Spijkenissers, die voor de beker van de Kralingers hadden verloren, kwamen in sporthal Woudestein goed uit de startblokken door het eerste kwart af te sluiten met een 8-12 voorsprong.

De ploegen wogen goed tegen elkaar op en na het sluiten van de eerste helft stond er een tussenstand van 27-27 op het bord. In de tweede helft droop de spanning eraf met wisselende winstkansen. Bij het afsluiten van het derde kwart lag Baros met een marge van twee punten in het voordeel, liep zelfs uit naar een verschil van tien punten. De veerkracht van The Hurricanes, dat het moest stellen zonder Mykandro Martis en Musa Lekatompessy, bleek echter groot, want zij wisten de achterstand om te buigen in een 62-66 voorsprong. De thuisclub kwam nog terug tot 66-67, maar Gareth Tsang zorgde met twee rake vrije worpen voor de grote opluchting in het Spijkenisser kamp: 66-69. ‘Ik heb een uur lang in Rotterdam rond gedoold om de adrenaline uit mijn lichaam te lopen,’ gaf coach Jurensli Willems aan de spanning van de wedstrijd nauwelijks de baas te kunnen. ‘We hebben tegen een goede ploeg een goede wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. In de laatste elf seconden hebben we de coaches drie time-outs aangevraagd. In de bekerwedstrijd tegen Challengers Hoofddorp hebben we nipt verloren, was sneu. Tegen Challengers wilde de bal er op het laatst gewoon niet in, nu viel het kwartje gelukkig wel de goede kant op. Deze overwinning is een mentale opkikker voor de ploeg.’ De strijd in de zinderende tweede divisie C ligt weer helemaal open nu koploper Binnenland heeft verloren bij Cobra. The Hurricanes speelt morgen om 20.00 uur in Den Oert de topper tegen CobraNova 2.

The Hurricanes: Mike Overdiep (foto, 24 pnt), Gareth Tsang (5 pnt), Bob de Graaf (12 pnt), Jeffrey Goessens (4 pnt), Jaynaro Polak, René Cham (3 pnt), Osmir Girigorie (11 pnt), Jim van Bergenheneegouwen (10 pnt), Junior Cruz, Demian Dortmundt en Nikola Nesic.