Foto's: Peter de Jong

SC Botlek bevindt zich in gevaarlijk vaarwater

Sport 136 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek verkeert na de vierde achtereenvolgende nederlaag in zwaar weer nadat het Strijen met 1-3 (1-0) zijn eerste overwinning had bezorgd. De equipe van Rinus Schrijver is in de zeer brede middenmoot van de tweede klasse D afgezakt naar de elfde plaats. ‘We zitten na een negatieve serie in een impasse en die moeten we zo snel mogelijk zien te doorbreken,’ stelde de trainer van SC Botlek.

'We hadden ons voorgenomen om tegen Strijen iets verder weg te lopen. De wedstrijden tegen Pernis en Piershil worden in deze fase cruciale potjes, maar zullen het vanaf nu van week tot week bekijken. Winnen gaat niet vanzelf, met voetbal alleen kom je er niet. Er zal in deze zware afdeling elke week met volle inzet en de juiste mentaliteit gebuffeld moeten worden. Op basis van de tweede helft hebben we op die feiten verdiend van Strijen verloren.’ Strijen nam op De Brug in een aantrekkelijke eerste helft met veel snelheid op de flanken het initiatief, maar na een kwartier spelen kreeg de SC Botlek meer vat op het spel van de Strijenaren. Na een halfuur spelen nam de thuisclub de leiding door Nasser Abdalla, die bij de tweede paal een hoekschop van Jeffrey Pols meteen, gelijk een projectiel, in de kruising joeg: 1-0. De doelverdedigers kregen vervolgens volop werk. Zo voorkwam de uitblinkende Kevin Rijsdijk met twee knappe reddingen naderend onheil voor zijn team. Aan de overzijde moest de doelman vol aan de bak om de 2-0 van John Ackon te voorkomen. Vijf minuten na rust was het al weer gelijk: 1-1. ‘Die speler maakt nooit meer van zijn leven zo ’n mooie goal, maar de basis van dat doelpunt lag aan het feit dat er op een ongevaarlijke plek aan de zijkant een onnodige overtreding werd gemaakt. We moeten in die situaties slimmer zijn. Na de gelijkmaker lukte er niets meer en voelde Strijen bloed. De moed zakte in de schoenen, we hebben de overwinning te gemakkelijk uit handen gegeven.’ SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 in en tegen Pernis.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen (73. Mike Kortsmit), Dave Leurs, Mike Hoendersloot, Patrick Klaris; Glenn Meeles, John Lopes Cruz (46. Ralf van der Meer), Jeffrey Pols; Jamal Abdalla (70. Stefan Oppong); Nasser Abdalla, John Ackon.