Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

Zuidland hapert ook tegen Oude Maas

Sport 46 keer gelezen

Poortugaal: Zuidland is er niet in geslaagd om zich via een overwinning tegen Oude Maas op de tweede plaats van de tweede klasse D te nestelen. De formatie van Adrie van Tiggelen verloor het duel in Poortugaal met 2-0 (2-0) waardoor het achter de ongenaakbare koploper Papendrecht de gedeelde vierde plaats bekleed in de zeer brede middenmoot.

‘Behalve Papendrecht hebben alle ploegen bovenin punten verspeeld,’ gaf de trainer van Zuidland daarmee aan dat iedereen tussen de tweede en twaalfde plaats met een verschil van slechts zes punten van elkaar kan winnen. ‘Dat neemt niet weg dat wij het in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Poortugaal (1-2 bekerwinst, DR) behalve in het eerste halfuur zonder enige bezieling en strijdlust niet goed hebben gedaan. Dat is een teken aan de wand als je bovenin wilt meedraaien.’ Zuidland begon op de Sportpark Polder Albrandswaard overigens goed aan de wedstrijd, maar de mogelijkheden leverden geen rendement op. Oude Maas scoorde uit een tegenaanval wel de openingsgoal: 1-0. ‘De bezieling was er vanaf dat moment uit.’ Nadat Oudse Maas zelfs op 2-0 was gekomen, keerde de Poortugaalse doelman een penalty van strafschoppenspecialist Marcel van den Berg (foto). Adrie van Tiggelen probeerde met Sediq Walizada voor Runell Martis en later Mike Fiere voor Stefan Kerkhof het tij nog te keren, maar ook de wissels bleken niet in staat de wedstrijd een andere wending te geven. Zuidland speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Groot Nibbeland de wedstrijd tegen SC Amstelwijck.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Jelle Wolters; Maurice Wolters, Robert Michilsen, Robin van Buuren; Runell Martis (46. Sediq Walizada); John van Tiggelen, Stefan Kerkhof (68. Mike Fiere).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant