Vanuit de uitkijktoren heb je een weids uitzicht.
Vanuit de uitkijktoren heb je een weids uitzicht. Privéfoto

Ontdek je plekje in Nissewaard

Algemeen 341 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een locatie binnen Nissewaard, die de moeite waard is. Lezers delen ons hun mooiste, fijnste of uitzonderlijkste plekje. Het kan uiteenlopende redenen hebben waarom iemand deze speciale stek verkiest. Hierdoor ontdekt u als lezer de meest bijzondere plekjes in Nissewaard. 

Deze week deelt Mart Vos zijn plekje.

Met zijn 74 jaren jong, is Mart nog een actieve senior. Wonend in de wijk de Elementen in Spijkenisse, geniet Mart van zijn uitzichten aan de Maas, zijn biljarten, zijn vrouw én zijn kleinkinderen die regelmatig bij opa en oma op bezoek zijn. ‘We zijn trotse grootouders van maar liefst vijf kleinkinderen. Drie daarvan wonen een eind uit buurt en wij zien hen minder vaak, dan de andere twee die in de buurt wonen. Zo gaat dat helaas. Maar gelukkig kunnen we met de andere drie tegenwoordig videobellen. Die andere twee kereltjes zijn 6 en 8 jaar. Ik vind het heerlijk om dingen met ze te ondernemen. Zelf willen ze altijd graag de uitkijktoren in, aan de Schenkel Boulevard als ze bij ons zijn’, aldus Mart

Sinds Mart zeven jaar geleden in de Elementen is komen wonen, geniet hij met volle teugen van zijn woonomgeving. Het uitzicht over de Maas noemt hij fenomenaal. De schepen, de plezierbootjes, maar ook zwaar materieel ziet hij vaak voorbijkomen. Het uitzicht op de Spijkenissebrug, gaat hem nooit vervelen, zo zegt hij zelf. Bij helder weer is zelfs de Botlekbrug goed te zien. ‘Aan de overkant van de Maas in Hoogvliet zien we zomers veel recreanten langs het gebied bij de Maas. Lopend, Fietsend, sportend of heerlijk genieten van het uitzicht op Spijkenisse’, vertelt Mart. 

Wekelijks legt Mart op zondag een biljartje, in zijn stamkroeg in Poortugaal. ‘Gewoon even een paar uurtjes ongedwongen een balletje stoten, met de mannen. Daar geniet ik van en doe ik jaren. Ooit ben ik via mijn zwager in Poortugaal terechtgekomen. Hij ging daar altijd met zijn vrienden op zondag biljarten. Eén keer meegegaan en nooit meer weggegaan’, lacht Mart.

Eén dag in de week, zijn Mart en zijn vrouw oppas opa en oma voor twee kleinkinderen. Van kinds af aan, neemt vooral opa ze dan mee op stap langs de Schenkel Boulevard. De uitkijktoren is dan uiteraard favoriet. ‘Toen ze nog klein waren, moest ik als opa natuurlijk mee naar boven klimmen. Nou dat was op meerdere manieren doodeng voor ons allemaal. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht alle kanten op. Maar tegenwoordig vliegen ze zelf naar boven. Blijft eng hoor, maar al lang blij dat ik zelf niet meer omhoog hoef’, schatert Mart. 

Door de plek, het uitzicht en vooral het plezier dat hij daar kent met zijn kleinkinderen, is dit voor Mart met stip zijn plekkie!

Uit de krant

Uit de krant