Archieffoto Peter de Jong

PFC koploper na winst bij JHR

Sport 72 keer gelezen

Rotterdam – PFC is sinds zondag de nieuwe koploper in de tweede klasse D. De formatie van Francis Janse won zelf de lastige uitwedstrijd bij Jai Hind (2-3) en zag koploper Gouda onderuit gaan bij Spartaan ’20. Het belangrijkste is dat PFC deed wat het moest doen en de volle winst pakte.

Nadat de Rotterdammers al na twee minuten op 1-0 waren gekomen had PFC toch het betere spel. Het was Wesley Schouten die voor de gelijkmaker voor rust zorgde. Het duurde vervolgens tot ver in de tweede helft alvorens  er weer werd gescoord. Eerst was het invaller Bekim Bajraktar die voor 1-2 zorgde, maar vrijwel direct bracht JHR de stand weer in evenwicht. Twee minuten voor het einde was het Jefgeni Liesdek die de eindstand bepaalde op 2-3. ‘Het ging vandaag erg moeizaam. We hadden een hele zwakke start en kwamen heel snel op achterstand. Toen kwamen we beter in het spel, al vond ik ons niet de bovenliggende partij. Direct na de 1-2 wordt het tien minuten voor tijd weer gelijk en dan kort voor het einde winnen we alsnog. Het was zwaar bevochten, maar zeker verdiend’, zegt trainer Francis Janse na afloop van het duel. PFC heeft nu één punt voorsprong op Gouda dat tweede staat. Over twee weken komt Excelsior ’20 op bezoek. Zondag speelt de ploeg voor de beker bij RKAVV, die ploeg speelt in de eerste klasse en staat ongeslagen bovenaan.

Opstelling PFC:  EyrupTenekecioglu; Jock de Burgo, Shibi Rojer, Jerry Fortes, Steven de Brito,  Vailon Rinaldo Ligeon ; Wesley Schouten (88 Kevin Lems); Rowan Zechiël (75 Berkan Bajraktar) ; Marcello Gomes Da Vega ;  Steven Kot  (65 Adriaan Veiga Mendes Texeira) en Jefgeni Liesdek).