Foto's: Peter de Jong

SV Simonshaven en Hekelingen houden elkaar in evenwicht

Sport 121 keer gelezen

Simonshaven - SV Simonshaven en Hekelingen hebben de burenruzie met een 2-2 (0-1) gelijkspel afgesloten. De derby in de vierde klasse F op het sportpark onder aan de Schuddebeursedijk was vrij pittig waarin de jonge teams elkaar bestreden met totaal verschillende speelstijlen. Waar Hekelingen voetballend openingen probeerde te creëren, daar bleek SV Simonshaven met een tomeloze inzet de buur er deels onder te krijgen.

‘We speelden met zes invallers, maar de spelers die er stonden hebben gevochten voor elke meter en uiteindelijk een dik verdiend punt uit het vuur gesleept,’ prees Richard van der Werf zijn manschappen. Hekelingen nam halverwege de eerste helft de leiding door Jessy Povinelli, die een voorzet van Bilal Tsouli hard achter de kansloze doelman Bas Oster tegen het garen kopte: 0-1. Nadat een Simonshaver de lat had geraakt, lieten Bestro Chiza en Damiendo Dijksman twee goede kansen liggen om de score nog voor rust voor de bezoekers op te voeren. Nadat de Hekelinger Bestro Chiza in de tweede helft rakelings had naast geschoten en een inzet van Joey Wertz knap werd gekeerd door doelman Bas Oster, kwam Simonshaven door Hekelings balverlies op het middenveld op gelijke hoogte door goudhaantje Dave van Dongen, die een steekpass van Jeroen de Kruik achter doelman Wesley de Vos deponeerde: 1-1. Halverwege de tweede helft draaide Bestro Chiza zich knap vrij van zijn tegenstander waarop doelman Bas Oster met een droge knal in de kruising tot een kansloze figurant werd gebombardeerd: 1-2. Vijf minuten voor tijd schoot Richard van Baarlen een vrije trap in de muur, waarop de scheidsrechter vanwege een vermeend handsgeval naar de stip wees en Desley Hermsen wel in was om de klus vanaf de stip te klaren: 2-2. ‘Ik vond dat wij ons, gelet op het aantal kansen, karig hebben beloond,’ sprak Ad Reijtenbagh zijn teleurstelling uit. Richard van der Werf: ‘Ik vond dat wij het punt op basis van wedstrijdmentaliteit dik hebben verdiend. Dat de strafschop een twijfelaartje was hoort erbij. Je krijgt wel eens wat en laat wel eens wat. Zowel spelers als scheidsrechters maken fouten en daar moeten we gewoon mee omgaan,’ aldus de trainer van SV Simonshaven. ‘Ik ben zwaar teleurgesteld over het resultaat,’ baalde Ad Reijtenbagh. ‘Gezien het spelbeeld hadden we dik moeten winnen.’ Hekelingen behaalde in de vierde klasse F het eerste punt binnen en Simonshaven bracht zijn totaal op 4 punten. Hekelingen speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het Sportpolderpark in Hekelingen tegen het nog puntloze BZC/Zuiderpark. SV Simonshaven gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij de nog ongeslagen koploper in de vierde klasse F, NBSVV.

SV Simonshaven:  Bas Oster; Kevin Francois, Erik Huizenga, Desley Hermsen, Carlo van der Linden (55. Bjorn Kommeren); Yoran Belder (80. Sylvester Mirer), Tom Zuidmulder, Richard van Baarlen, Jerry van de Ent (70. Laurens de Bruin); Dave van Dongen, Jeroen de Kruik.

Hekelingen:Wesley de Vos; Tjerk van der Graaf, Jesse Steigenga, Desney Bakker, Coen Spitters; Jessy Povinelli, Zakaria Cheikh (85. Abdulla Daahir), Joey Wertz; Bilal Tsouli (75. Robin Boere), Bestro Chiza (60. Muni Thode), Damiendo Dijksman.