Zuidland goed op weg naar de prijzen

Sport 101 keer gelezen

Ouderkerk aan den IJssel: Zuidland heeft de moeilijke uitwedstrijd in Ouderkerk aan den IJssel tegen Spirit omgezet in een 2-3 (0-1) overwinning. De mannen van Adri van Tiggelen bezetten in de tweede klasse D de gedeelde tweede plaats op 2 punten van koploper Papendrecht, de komende tegenstander aanstaande zaterdag op het sportpark Groot Nibbeland. ‘Het was niet groots, maar de drie punten zijn binnen en zijn ook lekker voor het zelfvertrouwen,’ toonde de trainer van Zuidland zich tevreden met het resultaat.

De bezoekers, die het moesten stellen zonder de geblesseerde spitsen Corly Bazoer en John van Tiggelen, zaten al na één minuut spelen op rozen, toen een vrije trap van Robert Michilsen via Frank Molendijk (?) in het doel belandde: 0-1. ‘Zo ’n snelle voorsprong kan een voordeel zijn, maar kan ook tegenwerken. We werden nonchalant, onrustig met veel balverlies en een slordige passing.’ De equipe van Adri van Tiggelen haalde evenwel zonder noemenswaardige kansen te hebben weggegeven met een 0-1 voorsprong de rust. Na de thee probeerde Spirit orde op zaken te stellen. Na twintig minuten spelen leidde dat tot een afstandschot van Stefan Bitter dat te machtig was voor doelman Kevin de Kok: 1-1. Enkele minuten later namen de bezoekers door Cediq Walizada wederom de leiding: 1-2. Vijf minuten voor tijd was de stand weer in evenwicht door Sergio Caminita, die een solo met een rake knal van afstand promoveerde tot een doelpunt: 2-2. ‘Net als bij de eerste tegentreffer verzuimden we om druk naar voren te zetten.’ De supporters van Zuidland moesten genoegen nemen met een puntje, dachten zij, want ver in blessuretijd peerde de zojuist ingevallen Jelle Wolters de bal na de kluts in het dak van het doel: 2-3. Zuidland speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Groot Nibbeland de topper tegen Papendrecht.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Mark Snijder; Mike Fiere, Stefan Kerkhof (60. Maurice Wolters), Robert Michilsen (89. Martijn Terlouw), Robin van Buren (88. Jelle Wolters); Runell Martis; Cediq Walizada.