The Hurricanes maakt rentree met nederlaag

Sport 96 keer gelezen

Delft: De basketbalsters van The Hurricanes hebben de vuurdoop in de eerste klasse A van het rayon West met een 64-37 (5-9, 15-10 (20-19), 17-12, 27-6) nederlaag tegen Punch moeten bekopen. Het team van Petra van Halderen begon in het Sportcentrum van de TU in Delft overigens goed, want na een 5-9 voorsprong in het eerste kwart ging de ploeg met een minimale 20-19 achterstand de rust in.

‘De start was heel goed, dacht aan een leuke wedstrijd, maar nadat Punch in de eerste helft kennelijk de kat uit de boom had gekeken, werden we in het tweede deel van de wedstrijd zoek gespeeld,’ verklaarde de coach van de Spijkenisser basketbalclub. ‘We hadden Punch in de eerste helft goed in bedwang, zij scoorden de eerste punten pas in de negende minuut, wij waren in de eerste helft gewoon wat beter. Misschien lieten de speelsters van Punch ons in de eerste helft wel in de waan dat er wat te halen was, maar uiteindelijk bleek het een heel lepe en ervaren ploeg. Het was ook een nadeel dat wij slechts één center (Marloes Steens, DR) hadden, waardoor zij bijna de hele wedstrijd heeft gespeeld. Brenda Steegman en Wendy Verbeeke waren nog op vakantie waardoor wij ook met slechts één wissel uitkwamen. Bovendien moet de ploeg nog wennen aan het hogere niveau en het team aan elkaar.’ Een grote aderlating voor de club uit Den Oert is het vertrek van topscoorder Nikki van Hal naar het Kralingse Baros. De vrouwen van The Hurricanes spelen aanstaande zaterdag om 19.00 uur in Den Oert tegen BV Leiderdorp.

The Hurricanes: Marloes Steens (5 pnt.), Marjolein van der Waal (4 pnt.), Weronica Sawko (14 pnt.), Chrisella Wilson, Sophie van Driel (8 pnt), Caitleen van Eenennaam, Liesje Josefina (2 pnt), Merve Aslan, Chantal Pinas (4 pnt).