Afbeelding

SV Simonshaven geflatteerd naar forse nederlaag

Regionaal 82 keer gelezen

Rotterdam: SV Simonshaven heeft op het sportpark aan de Spinozaweg met 6-1 (3-1) klop gekregen van koploper DRL. De Rotterdamse titelkandidaat in de vierde klasse F, die zich fysiek eveneens manifesteerde, kwam al na zeven minuten spelen op een 1-0 voorsprong. ‘We leden slordig balverlies waarop wij in de omschakeling niet alert genoeg waren om de counter eruit te halen,’ analyseerde trainer Richard van der Werf de openingsgoal van DRL. Nadat de thuisclub was doorgelopen naar 3-0, bracht Sander van Dongen weer hoop in Simonshaver harten: 3-1.

De bezoekers leken na de thee de aansluiter te scoren, maar twee spelers van Simonshaven schoven de verantwoordelijkheid naar elkaar toe, waarop een Rotterdamse Leeuw er met de bal vandoor ging. Bij 4-1 was de weerstand gebroken en sloot DRL af met 6-1. ‘We hebben weinig gebracht, hebben een nieuwe groep van vallen en opstaan. De mannen kunnen voetballen, maar als het even niet loopt, sluipt de angst van het vorige seizoen weer in de ploeg. Toch vond ik 6-1 geflatteerd. We trainen hard, het is ook zaak dat het tussen de oren goed gaat zitten.’ SV Simonshaven speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur onder aan de Schuddebeursedijk de derby tegen Hekelingen. ‘De derby leeft in de groep. Er zijn enkele overgestapt naar Hekelingen en ook de vorige trainer (Ad Reijtenbagh, DR) heeft Simonshaven gvetraind. Ik probeer de druk bij de spelers te ontkrachten door te stellen dat Hekelingen één van de 26 wedstrijden is. Maar we gaan het beleven, want we willen thuis heel graag winnen,’ aldus Richard van der Werf. Bij Simonshaven moest doelman Johan van Es halverwege de eerste helft met een rugblessure afhaken.

SV Simonshaven:  Johan van Es (22. Bas Oster); Nick Veraart (60. Ton Zuidmulder), Erik Huizenga, Sander van Dongen, Kevin François; Laurens de Bruin, Richard van Baarlen, Colin de Vries; Ricardo van Driel, Dave van Dongen, Jerry van de Ent (46. Ed van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant