Olympia op weg naar eerherstel

Sport 126 keer gelezen

Rotterdam - Olympia heeft tegen NIO ook zijn vierde wedstrijd met een overwinning afgesloten. De Spijkenisser korfbalformatie liet op het sportpark aan de Aabeelweg in Rotterdam met een 6-19 (4-9) overwinning geen spaan heel van de Rotterdamse middenmoter. De Olympianen, met Dennis Cromzigt weer in de gelederen, zijn de nog ongeslagen koploper in de derde klasse J van de veldcompetitie.

‘We hadden in de eerste helft aanvankelijk wat moeite met scoren, maar na de achttiende minuut is het pas echt gaan lopen. Ik heb tijdens de rust gezegd scherp te blijven. NIO had één lange dame onder de korf, maar die werd door Charlotte (Gret, DR) nagenoeg uitgeschakeld, waardoor de angel uit de wedstrijd werd getrokken. Wij bleven maar doorscoren, wat tot gevolgd had dat ik de mensen met pijntjes wat meer rust gunde,’ aldus dedik tevreden coach Stefan Gringhuis. Daan Prikker was met zeven treffers goed op dreef bij de Olympianen. Olympia neemt het aanstaande zaterdag om 16.00 uur op De Brug op tegen hekkensluiter VIOS.

Olympia: Charlotte Gret (1 keer, 55. Lisanne Maliepaard), Rilana Cafferata (1 keer), Daan Prikker (7 keer), Martijn Koolwijk; Dennis Cromzigt (4 keer, 50. Mathijs Kleinmann 3 keer), Lennard Orgers (60. Glenn Everweij), Daphne van de Water (3 keer, 60. Elise Cafferata), Naomi van de Water.