Foto: Aad van der Voorn
Foto: Aad van der Voorn

Abbenbroek en Meeuwenplaat in evenwicht

Sport 96 keer gelezen

Hoogvliet – De ontmoeting tussen Meeuwenplaat en Abbenbroek is zondag onbeslist geëindigd. Dat was na afloop ook wellicht het beste. Beide clubs kregen in het duel een aantal mogelijkheden, maar 1-1 was toch het meest haalbare. De gasten uit Abbenbroek kregen in het begin wat kansen, maar Roy Verwijs zag de handen in handen van doelman Van Oosten terecht komen.

Na een half uur was het namens de thuisclub Armen Movsesjan die via een verdediger de bal in handen van Mike Mikkers zag komen. Ook Darwin Essen kreeg de bal niet in het doel namens de ploeg uit Hoogvliet. Nadat hierna de bal richting het andere doelgebied kwam, kopte de verdediging van Abbenbroek de bal in de voeten van Gavin Lo Kioeng Shioe en hij kon simpel de bal achter Mikkers schieten, die het vertrouwen kreeg boven Kelvin Stokla, die de eerdere duels keepte bij Abbenbroek. Voor rust leek Meeuwenplaat nog op 2-0 te komen, maar Darwin Essen zag dat Edinho Varela de bal op de verdediging schoot. Abbenbroek kreeg nog via Roy Verwijs, op aangeven van Davey de Wolff een kans, maar voor open doel faalde men. Na rust was er direct een incident, wat niet door de scheidsrechter werd gezien. Dustin Diekman sloeg Kevin Dijksman, die vervolgens naar de grond ging. Omdat de arbiter niets had gezien mocht Meeuwenplaat met elf man verder en kreeg Diekman slechts geel. Hierna was het vooral Abbenbroek dat even de beste kansen kreeg. Eerst schoot Kai Zeegers de bal naast, maar aanvoerder Dennis Holsteijn bracht terecht de gelijkmaker op het scorebord na driekwart duel. In de slotfase drukte Meeuwenplaat meer, maar over en weer waren er kansen op een treffer. Uiteindelijk lieten zowel Jerome van Oosten als Mike Mikkers geen bal meer in hun doel toe. ‘Het was over en weer niet veel. Het waren vooral lange ballen. Het werd ook wat fysiek. Na rust kregen we meer mogelijkheden, maar we maakten ze van twee kanten niet goed af. Een winnaar in dit duel zou niet verdiend zijn’, zegt Ronald van der Zalm namens Meeuwenplaat na afloop van het duel. Daar kon zijn collega Bert van der Lijn van Abbenbroek zich gedeeltelijk in vinden. ‘Ik denk dat dit het meest haalbare was vandaag. Al had Diekman natuurlijk een rode kaart moeten hebben, zelf voor rust al. Dat ziet de scheidsrechter niet, omdat het niet in de buurt van de bal gebeurde. Zij gingen niet echt voetballen. Na rust was het vooral fysiek een uitputtingsslag. We hadden het zelf voor rust moeten afmaken. We gingen er niet overheen en kwamen achter, dus is dit het meest haalbare’, meent Bert van der Lijn, die volgende week thuis WCR treft. Voor Meeuwenplaat staat de ontmoeting bij Antibarbari op het programma.

 

Bijzonderheden:

31 Gavin Lo Kioeng Shioe 1-0

66 Dennis Holsteijn 1-1

 

Arbiter Peter van Herk gaf gele kaarten aan Rodney Pieternella (Meeuwenplaat), Jeroen Eerland en Glenn van der Graft (beiden Abbenbroek).

Opstelling Meeuwenplaat:  Jerome van Oosten; Stephan Ouwerkerk; Darwin Essen; Arno van Lieshout (62 Clens Santa); Dani Deutschmann; Armen Movsesjan (86 Remon Gouw); Edinho Fortes Varela (73 Michael Snijders); Dustin Diekman; Gavin Lo Kioeng Shioe; Wesley van Gils en Rodney Pieternella.

Opstelling Abbenbroek: Mike Mikkers; René Moerman (90 Desmond van Dorp); Jordi de Looze; Benny Kremers; Jeroen Eerland; Dennis Holsteijn; Kai Zeegers (81 Marcel de Heus); Kevin Dijksman; Davey de Wolff; Glenn van der Graft en Roy Verwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant