Foto's: Peter de Jong

SC Botlek is Drechtstreek de baas

Sport 190 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft zaterdag de volle winst gepakt in het duel met Drechtstreek, maar het maakte zich in het duel ook onnodig moeilijk. De formatie van Rinus Schrijver won met 2-1, maar de uitslag had voor rust al veel hoger moeten zijn. Al na anderhalve minuut werd een foutje in de verdediging, die de bal in de voeten van John Ackon bracht, afgestraft en Ackon tekende direct de 1-0 voor de bewoners van Sportpark De Brug aan. Het was aan doelman Siggy Schutte te danken dat SC Botlek binnen tien minuten op 2-0 kwam, bij een uitstekende mogelijkheid voor Nasser Abdalla.

In het eerste half uur schoot Glenn Meelis nog naast en zag John Ackon de bal gered worden door doelman Schutte. De formatie van Bill Tukker uit Papendrecht, die vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse, zette hier geen mogelijkheid tegenover. Als men het probeerde was het van afstand en gingen de pogingen naast of kwam het in handen van doelman Kevin Rijsdijk, die voor rust weinig te doen kreeg. Na de thee was het een snelle treffer van Drechtstreek die het toch weer onnodig spannend maakte. Na een onoplettendheid in de verdediging was het Mischa Groeneveld die voor de 1-1 zorgde, maar Dave Leurs tikte de bal als laatste achter de eigen doelman. Hierna leek het wel of men zich in slaap liet sukkelen bij SC Botlek en was men de grip op het duel tijdelijk kwijt. Snel na de tegentreffer was er nog wel een goede aanval, maar Jeffrey Pols kreeg de bal niet goed bij Abdalla. Overigens zette Drechtstreek ook niet veel hier tegenover. Na ruim een uur mocht SC Botlek een vrije trap nemen en het was Nasser Abdalla die voor de 2-1 voorsprong van de Spijkenissers zorgde. Niet veel later probeerde Glenn Meelis het van afstand, maar voorkwam doelman Schutte een treffer. Tien minuten voor tijd probeerde Martijn de Jong nog iets, maar doelman Rijsdijk stond op de juiste plek. Hierna was het de ploeg uit Spijkenisse die het initiatief nam maar Jordy de Winter zag de bal naast gaan. In de extra tijd leek de gelijkmaker te komen, maar de lat bracht redding bij de inzet van Remco Koremans. Ook John Lopes Cruz verdedigde uitstekend bij een inzet van Groeneveld. De grootste kans was nog in de extra tijd voor Nasser Abdalla, maar de aanvaller schoot de bal over het lege doel van de Papendrechters.

Betere ploeg
Na afloop van het duel moest een ieder toegeven dat de overwinning van SC Botlek verdiend was, maar de uitslag daarmee deed men zichzelf te kort. ‘Als je de hele wedstrijd ziet, dan is het verdiend dat we hebben gewonnen. We speelden voor rust goed positiespel. We hadden het toen moeten afmaken. We waren voorin niet goed bij de les op dat moment. De verdediging heeft op verschillende momenten goed gedaan. De fase waarin we nu zitten moeten we gewoon doortrekken. Vorig jaar hadden we na vijf goede duels er zeven slechte wedstrijden. Dat mag dit jaar niet gebeuren, daar moeten we van hebben geleerd. Dat vertrouwen moet worden uitbetaald de komende weken’, zegt Rinus Schrijver na het duel. Zaterdag staat het duel met DCV te wachten. Die ploeg was tot afgelopen weekend koploper, maar verloor van medekoploper Papendrecht. ‘Ik kijk nooit zo naar elftallen. Ik wil gewoon elke week winnen. De voorbereiding heb ik vooral gebruikt om conditioneel goed te worden. Nu gaan we voor de punten en we weten dat we ook met goed spel kunnen verliezen bij goede ploegen’, zegt Schrijver tot besluit. SC Botlek is door de overwinning gedeeld tweede in de tweede klasse D.

Bijzonderheden:

2 John Ackon 1-0

48 Dave Leurs (e.d) 1-1

63 Nasser Abdalla 2-1

Scheidsrechter Wim Roozeboom uit Vlaardingen gaf gele kaarten voor Jeffrey Pols, John Ackon (beiden SC Botlek), Patrick Sluimers en Ton Groffen (beiden Drechtstreek).

Opstelling SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Gerson Silva Almeida; Dave Leurs; Kevin Michilsen; Patrick Klaris (90 Kenny Lopez Cruz); Glenn Meelis (78 Steven Lans); John Lopez Cruz; Jeffrey Pols; Nasser Abdalla; Jordy de Winter (84 Paul Korste) en John Ackon.