Afbeelding
A.I. Kuiper Compagnons

Denk mee over de nieuwe Marckenburgh

Algemeen 1.701 keer gelezen

Spijkenisse - De ouderen verhuisden uit de Marckenburgh, de jongeren namen er hun intrek. Inmiddels bleek het pand op te zijn en sinds 2020 staat het leeg.

Vorige week is aan bewoners rondom de Marckenburg een plan gepresenteerd voor de nieuwe Marckenburgh. Een complex van 162 (sociale) huur- en koopappartementen dat gebouwd wordt op de plek van het huidige pand, dat uiteraard eerst gesloopt gaat worden.

De Nieuwe Marckenburgh bestaat uit drie herkenbare gebouwen met elk een eigen hoogte, kleur en karakter. Het hoogste gebouw van de drie krijgt een opvallende ‘kroon’ op het dak, geïnspireerd door de huidige Marckenburgh.

Via een nog aan te leggen wandelpad loop je straks om de gebouwen heen. Ook wordt er een nieuwe verbinding aangelegd naar het eilandje, dat de verbinding vormt naar het wandel-e n fietspad dat de grens vormt van de Gildenwijk.  Tussen het Goudenregenplein en de Eikenlaan wordt een verbindingsstraat aangelegd, waardoor het gebied een meer open karakter krijgt.

Er wordt op dit moment gewerkt aan het schetsplan. Bewoners kunnen meedenken en via www.denieuwemarckenburgh.nl hun ideeën kenbaar maken.

Uit de krant

Uit de krant