Sfeerimpressie bebouwing
Sfeerimpressie bebouwing A.I. bestemmingsplan

Onrust over voorgenomen bomenkap Heijwegenlaan en omgeving

Algemeen 980 keer gelezen

Spijkenisse - Eind augustus heeft de gemeente Nissewaard bekend gemaakt een vergunning verleend te hebben voor het kappen van bomen en bosschages langs de J.A. Heijwegenlaan in Spijkenisse. 

Twee scholen in de wijk verhuizen naar een nieuw gebouw en op de plek van de oude scholen worden woningen gebouwd. Om de nieuwbouw van de scholen mogelijk te maken, worden in de eerste fase de bosschages en bomen gekapt in de groenstrook langs de Hekelingseweg en de Groene Kruisweg. 

Als het technisch mogelijk en haalbaar is, wordt bestaand groen opgenomen in het inrichtingsplan, zo laat de gemeente weten op vragen van omwonenden, die gesteld zijn tijdens een inloopbijeenkomst. Op het terrein van Scala Rietvelden staan grote treurwilgen en die zouden de bewoners graag behouden zien. Ook personeel en leerlingen van de school genieten op mooie dagen van deze bomen. 

In de wijk en op de school is nu onrust ontstaan omdat er bericht is gekomen dat niet alleen de bomen en de struiken bij de sportvelden, de sporthal en in de groenstrook op korte termijn weggehaald worden, maar ook de bomen op het terrein van de school gekapt gaan worden. Men is bang de komende jaren tegen een zandvlakte aan te moeten kijken. Tot begin volgende week kan er nog bezwaar gemaakt worden tegen de afgegeven vergunning en er zijn inmiddels al een flink aantal bezwaarschriften opgesteld.  

Wethouder Mijnans geeft aan dat de vergunning voor het gehele gebied is afgegeven, maar de bouwwerkzaamheden in fases plaats zullen vinden. Ook wordt er in overleg met de school gekeken welke bomen er voorlopig kunnen blijven staan en welke niet, om kaalslag op het terrein te voorkomen. Binnenkort zal de wethouder daarvoor samen met de directie van de school en een bomendeskundige een ronde maken over het schoolterrein. 

Om duidelijk te maken wat er precies gaat gebeuren is goede communicatie nodig. De gemeente/projectontwikkelaar zal op korte termijn bouwborden plaatsen en er komt ook nog een uitleg over wat er precies op de strook langs de Groene Kruisweg gaat gebeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant