Afbeelding
Foto: pixabay.com

Week van de Opvoeding: Samen delen, samen weten

Algemeen 212 keer gelezen

‘Mogen we voor de televisie eten?’, ‘Ik ben 2 en ik zeg nee’, ‘De juf is stom!’… Het zal de meeste ouders bekend voorkomen. Opvoeden is leuk, maar kan ook vermoeiend zijn. Saai is het in ieder geval nooit. En iedere ouder gaat er weer anders mee om. Daarom staat de Week van de Opvoeding dit jaar in het teken van Samen delen, samen weten.

Van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober is het de landelijke Week van de Opvoeding. Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond organiseert dan allerlei gratis webinars en (online) bijeenkomsten voor ouders van peuters, basisschoolkinderen en pubers. Bijvoorbeeld opvoedquizzen, waarin herkenbare, hilarische en soms ook lastige onderwerpen aan bod komen. Aan de hand van vragen, weetjes en stellingen bespreken ouders op laagdrempelige en luchtige wijze opvoedonderwerpen met elkaar en delen ze ervaringen en ideeën.

Driftbuien, niet luisteren en positief opvoeden
Bij de webinars, bijeenkomsten en quizzen is altijd een CJG-professional aanwezig. Bijvoorbeeld om te vertellen over hoe ouders het zelfvertrouwen van hun kind kunnen vergroten, de seksuele ontwikkeling van kinderen, hoe ouders ‘nee’ zeggen zonder dat ze in een strijd belanden, wat ze kunnen doen als hun kind niet luistert of hoe ze kunnen omgaan met brutaal gedrag en driftbuien.
Er zijn speciale bijeenkomsten die dieper ingaan op positief opvoeden of hoe ouders met hun kind kunnen praten. Of ouders nu een peuter of een puber in huis hebben, er is voor elk wat wils.

Kijk voor meer informatie op http://www.cjgrijnmond.nl/cursus

Uit de krant

Uit de krant