Afbeelding

SC Botlek pakt puntje tegen Wieldrecht

Sport 117 keer gelezen

Dordrecht - SC Botlek kent met de 1-0 overwinning tegen Oude Maas en het dubbelblanke gelijkspel (0-0) in Dordrecht tegen Wieldrecht een goede seizoenstart. De mannen van Rinus Schrijver bezetten in de tweede klasse D met boven zich DCV en Papendrecht een gedeelde derde plaats. ‘We hebben 4 punten uit twee wedstrijden en als je dan ziet welke ploegen onder ons staan, mogen we niet ontevreden zijn,’ verklaarde de trainer van SC Botlek na een blik op de ranglijst. ‘Ik kan nu wel zeggen dat we onszelf tegen Wieldrecht tekort hebben gedaan, maar het kwartje zou ook zo maar naar de andere kant zijn gevallen, dus mogen we met een punt in een uitwedstrijd ook niet klagen.’ Beide ploegen kampten met een grasmat, die ongeschoren bleek te zijn waardoor het balletje nauwelijks bleef rollen.

‘Het gras was te lang, waardoor het veld stroopte, wat tot gevolg had dat de passes veelal bleven steken of helemaal niet aankwamen. Daarbij moet ik aantekenen dat de verdediging goed stond, we nauwelijks een kans hebben weggegeven.’ Tien minuten voor tijd had Nasser Abdalla de 0-1 op de schoen, maar de crosspass van Jeffrey Pols belandde via het scheenbeen van de topscorer van de SC naast het doel. ‘We probeerden met Kevin Michilsen voor Mike Hoendersloot aanvallend meer te brengen, maar de rode kaart van een Wieldrechter verstoorde na tien minuten spelen het ritme. Wij hadden moeite het spel te maken tegen een feller spelend Wieldrecht.’ SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op De Brug tegen het gelijkwaardige Drechtstreek.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Gerson Almeida, Dave Leurs, Mike Hoendersloot (46. Kevin Michilsen), Patrick Klaris; Jordy de Winter (60. Glenn Meeles), John Lopes Cruz (80. Jeffrey Pols), Ralf van der Meer; Jamal Abdalla; Nasser Abdalla, John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant