Afbeelding
Archieffoto: Foto-OK.nl

Veiligheidsdag op Havenplein/Oostkade in Spijkenisse

Algemeen 1.604 keer gelezen

Spijkenisse - Wie meer wil weten over veiligheid is zaterdag 15 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op de veiligheidsdag in het centrum van Spijkenisse. 

Ook dit jaar is er op het Havenplein en de Oostkade van alles te zien en te beleven. Uiteraard is Bumper de politiehond aanwezig wat garant staat voor spectaculaire demonstraties. Defensie, politie, brandweer en andere hulpdiensten organiseren verder doorlopend verschillende uitdagende activiteiten. Burgemeester Foort van Oosten opent om 11.00 uur officieel de dag. 

Banenmarkt
Nieuw dit jaar is de banenmarkt. In het pand van ‘De Jongens van’ aan Havenplein 7 zijn politie, brandweer, Staatsbosbeheer, Dienst Justitiële Inrichtingen, Stichting Veilige Steden, Beveiliging Privaat GBI, de dierenambulance en Jongerenwerk JOZ aanwezig om te laten zien hoe leuk het is om bij hun aan de slag te gaan. Heb je vragen of wil je meer informatie kom dan vooral even langs!

Gedurende de dag zijn er verschillende realistische demonstraties op en rond de Rademacherstraat. Zo ligt er een autowrak in het water en wordt er een autodak opengeknipt. Aanwezig zijn verder diverse beveiligingsinstanties, veiligheidsacademie Zadkine, Defensie, politie, brandweer, ambulances, douane, het Rode Kruis, Burgernet, Buurtpreventie en de BOA’s. Er hangt een touwbrug van de Scouting en voor de echte durfals is er een klimwand van 9 meter hoog. En uiteraard is er ook aan de allerkleinsten gedacht. Zij kunnen zich laten schminken en verkleden. Aan de Oostkade zijn verder diverse kramen te vinden met informatie over veilig wonen en leven. 

Uit de krant

Uit de krant