Archieffoto: Peter de Jong

Hekelingen schlemielig ten onder tegen DRL

Sport 110 keer gelezen

Rotterdam: Hekelingen heeft in een fysieke wedstrijd aan de Rotterdamse Spinozaweg een schlemielige 2-0 (1-0) nederlaag geleden tegen het ambitieuze DRL. De formatie van Ad Reijtenbagh kwam er met de tweede nederlaag op rij bekaaid vanaf. ‘Op basis van een goede tweede helft hadden we minimaal gelijk moeten spelen,’ meende de trainer van Hekelingen. ‘Daarbij hadden sommige spelers van DRL het gemunt op Zakaria (Cheikh, DR), maar de scheidsrechter verzuimde ondanks de aanslagen tot twee keer toe de rode kaart te trekken.’

Hekelingen kreeg in de eerste helft tegen een beter DRL enkele goede kansen, maar Bestro Chiza (net naast) en Joey Wertz wisten deze niet te verzilveren. Een onnodig weggegeven hoekschop leidde uiteindelijk de 1-0 voor DRL in. ‘Daarna liepen we achter de feiten aan, speelden tegen de fysiek harde tegenstander te vaak de lange bal, in plaats van in onze kwaliteit te blijven voetballen.’ Ad Reijtenbagh drukte tijdens de rust zijn spelers op het hart dat er niet van DRL verloren hoefde te worden, indien zij bereid waren naast hard werken ook vooral te blijven voetballen. ‘De ploeg kwam super uit de kleedkamer,’ verklaarde Reijtenbagh. De Hekelingers creëerden zich ook goede kansen. Zo verdween een lob van Jessy Povinelli net over de goal en ontbeerde Tjerk van der Graaf met een knal op de buitenkant van de paal enig geluk. Intussen bleven de Rotterdamse verdedigers jagen op Zakaria Cheikh (foto). De aandringende bezoekers kregen uiteindelijk in de slotfase met een tweede tegengoal de genadeklap toegediend: 2-0. ‘We hebben veel beter gevoetbald dan vorige week tegen Transvalia. Zo spelend is het een kwestie van tijd voor de eerste overwinning. We zullen wel scherper moeten zijn in de omschakeling en een balans zien te vinden tussen strijd en voetbal,’ besloot Ad Reijtenbagh. Hekelingen speelt aanstaande zaterdag op het Sportpolderpark tegen het eveneens nog puntloze SV Charlois.

Hekelingen:Wesley de Vos; Bilal Tsouli, Desney Bakker (46. Jesse Steigenga), Kenan Dedeci (65. Mathijs van der Pad), Tjerk van der Graaf; Joey Wertz, Jessy Povinelli, Zakaria Cheikh; Robin Boele, Bestro Chiza (60. Dijksman), José Ayala.