Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Nissewaard dit jaar ook weer op uw steun rekenen?
Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Nissewaard dit jaar ook weer op uw steun rekenen? Foto: PR

17 verenigingen uit Nissewaard gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Algemeen 417 keer gelezen

50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingsleven
Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Zaterdag 24 september starten 17 verenigingen uit Nissewaard met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Lokale en sociale karakter ook na 50 jaar nog de grootste kracht
Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Of de leden nu langs de deuren gaan, toffe TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven, een Whatsappje sturen om zo online loten te verkopen of een klapper maken met een Superlot. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie.

Dit jaar doen in de gemeente Nissewaard de volgende clubs mee:

Spijkenisse


HSV Spikes, G.V. Sportuna, Atletiekvereniging SPARK, SPORTSTICHTING CHITARI, Zwemvereniging De Kempvis, Fanfare orkest De Hoop, MusicAll Spijkenisse, Popkoor In Between , Kawaguchi Dojo , Stichting Wijkgroep Groenewoud

Simonshaven


Christelijke Gymnastiek Vereniging Dindua

Zuidland


Chr. Korfbalver. Z.K.V., Drenkwaard, Voetbalvereniging Zuidland 

Abbenbroek


Abbenbroekse Gymnastiek Vereniging A.G.V.

Geervliet


Gymnastiekvereniging Geervliet

Hekelingen


Rijvereniging Hekelingen
Uit de krant

Uit de krant