Afbeelding
Foto: Openbaar Ministerie

Amerikaanse autoriteiten tippen 700 kilo drugs in Rotterdamse haven

Algemeen 539 keer gelezen

Naar aanleiding van een tip van de Drug Enforcement Administration (DEA) heeft de Douane gisteravond een partij van 700 kilo cocaïne kunnen onderscheppen. De straatwaarde van de partij is ruim 52 miljoen euro waard. 

Amerikanen
De DEA heeft de Nederlandse opsporingsdiensten geïnformeerd op een mogelijke partij verdovende middelen. Waarna het HARC-team een opsporingsonderzoek is gestart wat gisteravond heeft geleid tot het onderscheppen van deze partij drugs. De cocaïne zat verstopt in een container geladen met bananenpuree uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Nederland.

In de strijd tegen drugssmokkel is internationale samenwerking van enorm belang. Het onderscheppen van deze partij is een mooi voorbeeld hoe het HARC-team ook samen met buitenlandse opsporingsdiensten successen behaalt.  

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het bedrijf in Nederland heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant