Het schetsontwerp van het complex, komende vanaf metro Heemraadlaan.
Het schetsontwerp van het complex, komende vanaf metro Heemraadlaan. Foto: Madeleine de Haas

Niet iedereen blij met bouwplannen Beukenlaan

Algemeen 3.030 keer gelezen

Spijkenisse - De informatiebijeenkomst gisteravond over de nieuwe ontwikkelingen op de Beukenlaan in Spijkenisse werd druk bezocht. 

Echter op de avond zelf bleek dat niet iedereen bericht had ontvangen over de bijeenkomst. Zo wisten de winkeliers op het winkelcentrum Groenewoud niets over de voorgenomen plannen achter het winkelcentrum.

De eigenaar van het tankstation wil het tankstation slopen en na sanering van de grond, op deze locatie een kleinschalig wooncomplex bouwen. Tien jaar geleden werd er ook al gesproken over woningbouw op deze locatie. Die bouwplannen gingen destijds niet door, onder andere vanwege de bepaling dat er niet hoger gebouwd mocht worden dan het bestaande winkelcentrum. Het ging destijds om 74 appartementen. Het huidige plan gaat uit van 10 stadswoningen met drie lagen en 28 appartementen, verdeeld over vier tot vijf woonlagen. Alle woningen betreffen huurwoningen. De stadswoningen komen in de vrije sector beschikbaar, de appartementen vallen in de midden tot dure huur categorie. Onder het appartementencomplex komt een parkeergarage voor de bewoners, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat. Sommige bewoners van Groenewoud zijn daar redelijk sceptisch over en evenmin staat iedereen te trappelen nu er hoogbouw komt op deze locatie. Zeker niet nu er toch hoger gebouwd wordt dan Pak Boli.

Tijdens de bijeenkomst heeft het voorlopige ontwerp getoond. Aanwezigen konden hun opmerkingen kenbaar maken, Deze worden in de verdere planuitwerking meegenomen.

Uit de krant

Uit de krant