Afbeelding

Onderzoek naar weggebruik Randstad

Actueel 74 keer gelezen

Rijkswaterstaat voert op dinsdag 9 september op 33 locaties met camera’s verkeersonderzoek uit naar het gebruik van de rijkswegen door personenauto’s in en naar de Randstad. Met de uitkomsten kan Rijkswaterstaat maatregelen nemen om de doorstroming van het verkeer op de wegen in de Randstad verder te verbeteren.

Het onderzoek moet belangrijke informatie opleveren over de voorkeuren van de weggebruikers en het gebruik van het wegennet.  Met dit inzicht kan Rijkswaterstaat de juiste aanpassingen voor de juiste doelgroepen bedenken en inzetten. Dit draagt bij aan het oplossen van knelpunten, waardoor de automobilist in staat is op een slimme manier snel op de plek van bestemming te komen. Ook zorgt dit inzicht dat reisinformatie en reismogelijkheden beter afgestemd is op de wensen van de weggebruiker.  Voor de automobilist betekent dit minder vertraging, betrouwbaarder kunnen plannen van afspraken en minder brandstofverbruik. De uitvoering van het onderzoek is in handen van mobiliteitsspecialist Goudappel Coffeng.

De camera’s komen te hangen op 33 locaties in de Randstad. De camera’s registreren  9 september het kenteken, het passagetijdstip en de locatie van het autoverkeer. Snelheidsovertredingen en voertuigkenmerken zijn niet relevant voor het onderzoek en worden niet geregistreerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant