Afbeelding

Jarno Gmelich Meijling blijft jagers voor in Zuidland

Sport 281 keer gelezen

Zuidland - Jarno Gmelig Meijling heeft de 61e Wielerronde van Zuidland voor elite/beloften op grootse wijze met een zege afgesloten. De coureur uit de continentale wielerformatie van Metec demarreerde in de bel van de laatste ronde uit een kopgroep van vijf man en soleerde, in zijn rug gesteund door zijn ploeggenoot Bram de Kort, naar zijn vierde seizoenzege. De 25-jarige inwoner van Almere toonde andermaal zijn vorm, want enkele dagen eerder sloeg hij in Emmen ook al toe in de klassieker Gouden Pijl. Aron Kremer uit Vierpolders bolde als best geklasseerde regiorenner als vijfde over de streep.

De miniklassieker in de winderige Slandse polder werd al na vijf kilometer in gang geschoten door Aron Kremer (Westland Wil Vooruit), Jarno Gmelich Meijling, Peter van Dijk (Avanti) uit Ter Aar, Naaldwijker Paul Helderman (De Waardrenner), Timon van Reek (Croford) uit Voorhout en Amsterdammer Jan Lof (De Amstel). De zes avonturiers draaiden goed rond en kregen twee ronden verder hulp van de immer goed rijdende Lars van de Vall (De Amstel) uit Ouderkerk aan den Amstel, Danny Vrolijk (Westland Wil Vooruit) uit Schipluiden, Poeldijker Sem van den Bogaert (Belkin De Jonge Renner), Erick Tol (DRC de Mol) uit Boskoop, Dongenaar Bram de Kort en Robbert de Greef (Koga) uit Geldrop. De twaalf leiders hadden elkaar in een geoliede trein uitstekend gevonden en trok het sterk uitgedunde peloton in drie waaiers. Koos Jeroen Kers, toch één der favorieten, had de slag gemist evenals de 48-jarige Lex Nederlof. ‘Ik ben aan de betere hand, was het vertrouwen mede door een belabberd voorjaar met valpartijen van een aantal van mijn ploeggenoten wat kwijtgeraakt. Maar hoewel ik de slag had gemist, heb ik in de tweede groep lekker meegedraaid,’ aldus verklaarde de oudste semiprof ter wereld, die zijn laatste wedstrijd in Nederland reed en weer tot het voorjaar 2015 terugkeert naar het Thaise Lamphun, na de koers. De koers lag inmiddels in een plooi, maar eenmaal in zicht van de finale trokken Lars van de Vall, Aron Kremer en de continentalen Jarno Gmelich Meijling, Bram de Kort en Robbert de Greef ten aanval. De zeven moegestreden coureurs daarachter moesten echt antwoord schuldig blijven. De aanval van Gmelich Meijlin in de laatste ronde bleek een schot in de roos. Lars van de Vall baalde van alweer zijn elfde (!) vierde plaats. ‘Ik heb gewoon geen sprint in de benen, dat breekt me telkens op.’ Aron Kremer was wel tevreden over zijn vijfde plaats. ‘Ik ben de laatste tijd goed in vorm,’ wees de 25-jarige Vierpoldenaar naar zijn zesde top 10-plaats in de maand augustus. ‘Ik zit regelmatig in de kopgroep, maar kom in de laatste vijf kilometer net wat vermogen tekort om het af te maken. Het was vandaag met die harde wind half op de kop heel zwaar in Zuidland, maar we hebben goed rondgedraaid, dus mag ik over de hele koers gezien niet ontevreden zijn,’ besloot Aron Kremer, die volgend seizoen na een jaar Westland Wil Vooruit, weer terugkeert naar de Belgische continentale wielerformatie van Colba.

Uitslag 61e Wielerronde van Zuidland voor elite/beloften: 1. Jarno Gmelich Meijling (Almere), 2. De Kort (Dongen), 3. De Greef (Geldrop), 4. Van de Vall (Ouderkerk aan den Amstel), 5. Kremer (Vierpolders), 6. Helderman (Naaldwijk), 7. Vrolijk (Schipluiden), 8. Van Dijk (Ter Aar), 9. Van den Bogaert (Poeldijk), 10. Van Reek (Voorhout), 20. Nederlof (Oostvoorne, Lamphun).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant