Daan van Sintmaartensdijk finisht als eerste.
Daan van Sintmaartensdijk finisht als eerste.

Daan van Sintmaartensdijk snelste

Sport 101 keer gelezen

De Lier - Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland demonstreerde vandaag in de 40e Ronde van De Lier voor nieuwelingen van een levendige koers wederom zijn grote vorm door in de sprint af te rekenen met plaatsgenoot Mario Poldervaart en de Drent Stan Gosink. Van Sintmaartensdijk was samen met Mario Poldervaart bij elke aanval betrokken.

Op driekwart van de koers trok Mario Poldervaart in het tenue van Avia ten aanval. Gosink (WSV Emmen) zette de achtervolging in, gevolgd door Ahoy-rijder Daan van Sintmaartensdijk. Na vier ronden was daar de aansluiting met Poldervaart. Het trio werkte eendrachtig samen. Daan van Sintmaartensdijk bleek in de sprint andermaal de snelste. ‘Ik mag de laatste tijd niet klagen, de vorm is goed. Als je lekker in je vel zit kan je ook op alles reageren, dat is wel mooi. Toen die jongen (Gosink, DR) wegsprong ben ik achter hem aangegaan,’ aldus reageerde Daan van Sintmaartensdijk na zijn zevende seizoenzege.

Aanstichter Mario Poldervaart stelde zich tevreden met zijn tweede plaats. ‘Nadat ik vier ronden solo had gereden, werkten we goed samen. Daan was gewoon de rapste. Je ziet het niet echt in de uitslagen terug, maar ik voel me tijdens een koers toch supersterk.’ Daan Hoole, eveneens uit Zuidland, eindigde in het tenue van RWC Ahoy op een negende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant