Thomas Hoole als derde over de streep in De Lier.
Thomas Hoole als derde over de streep in De Lier.

Thomas Hoole eindelijk op podium

Sport 103 keer gelezen

De Lier - Het zat er al een tijdje aan te komen, want Thomas Hoole reed goed, maar een podiumplaats bleef maar uit. De Zuidlander uit de ploeg van DRC de Mol zocht al na enkele toeren van de 40e Ronde van De Lier voor junioren het avontuur, pakte in diverse ronden zijn premies en kreeg vervolgens aansluiting van Jouke Schelling en Jesse van den Enden.

Een ronde later sloten ook de ploegmaatjes Perry van den Bos en Dennis van Leeuwen nog aan. De kopgroep van vijf, met drie man van Westland Wil Vooruit in de gelederen, draaide geolied samen. Nadat de koplopers het peloton hadden gedubbeld, demarreerde Poeldijker Dennis van Leeuwen voor de winst. Het was aan Thomas Hoole om de vluchter te achterhalen. Nadat de vijf weer bijeen waren, wierp de moegestreden Westlander Perry van den Bos de handdoek in de ring en moest afhaken. Jesse van den Enden demarreerde op ruim twee ronden van de meet, waarop de inwoner van ’s-Gravenzande naar zijn tweede seizoenzege soleerde.

Aanstichter van de kopgroep Thomas Hoole finishte na Dennis van Leeuwen als derde. ‘Toen het stil viel ben ik weg gesprongen, met de hoop dat er nog een paar man zouden aansluiten. Op het moment dat we een halve minuut voorsprong hadden, wist ik dat we met deze sterke groep vooruit zouden blijven. Toen er werd gedemarreerd moest ik telkens reageren, want Schelling deed niets. De Westlanders hoefden niet te rijden, dus stond ik er alleen voor,’ aldus stelde Thomas Hoole zich dik tevreden met zijn derde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant