Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Verrassing voor Ironman Lucas

Algemeen 1.327 keer gelezen

Spijkenisse - De 20 jarige Lucas Voets uit Spijkenisse heeft afgelopen juli in Finland de mega triatlon genaamd Ironman gewonnen in zijn leeftijdscategorie. Vol overgave trotseerde hij 3,8 kilometer zwemmen. 180 kilometer fietsen en aansluitend een marathon, van 42 kilometer.

Een Ironman triatlon is een langdurend evenement waar het uithoudvermogen ernstig wordt aangesproken. Dit fysiek zware evenement bestaat uit zwemmen, fietsen en een volledige marathon. Deelname aan de triatlon is al een triomf op zich. De Ironman triatlons vinden een aantal keer per jaar plaats op verschillende continenten op de wereld. Ter ere hiervan sprak wethouder Jeroen Postma hem toe. De wethouder sprak uit, zeer trots te zijn dat de gemeente Nissewaard zo’n sportheld heeft. Lucas ontving hierbij een medaille als teken van waardering voor zijn voortreffelijke sportieve prestatie. 

Verrassing
Lucas werd compleet verrast door de bijeenkomst en de komst van de wethouder. Dit alles was in het diepste geheim georganiseerd was door zijn werkgever, Gijs Gelderblom. Hij  vond dit zo’n fenomenale prestatie, dat dit op zijn minst wel wat aandacht verdiende. ‘Onvoorstelbaar hoe sterk en fit Lucas moet zijn geweest, om deze uitdaging te kunnen winnen.’ Lucas traint en werkt bij het Performance Center nabij de Spijkenisse brug, waar een groot aantal bekenden, familie, leden en sportende collega’s waren komen opdagen om Lucas een warm welkom te geven. Op het sportieve feestje werd getoost met geheel in stijl, alcoholvrije champagne.

Training
Als eerste jaar student fysiotherapie heeft Lucas een druk bestaan, waarbij sport en bewegen een grote factor zijn. Anderhalf jaar heeft Lucas intensief getraind om deel te kunnen nemen aan de Ironman competitie in Finland. Met een geweldig resultaat. Topfit reisde hij af naar Finland. Echter, hij kampte al enige tijd met een oorontsteking welke maar niet naar behoren wilde genezen. De Ironman challenge werd een ware uitdaging voor Lucas. Vanwege zijn oorpijn, werd het zwemmen een lastig onderdeel en heeft hij tijdens de triatlon maar liefst een aantal keer moeten overgeven als gevolg van de pijn. Om dan alsnog als winner in zijn leeftijdscategorie te kunnen eindigen, is een topprestatie te noemen. Ondanks dit alles, focust Lucas zich inmiddels op een nieuw Ironman avontuur voor volgend jaar. Naar zijn eigen zeggen, kiest hij dan voor een locatie dichter In de buurt, zodat mensen hem kunnen komen aanmoedigen.

Meer weten kijk dan op www.ironman.com

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant