Afbeelding

Rare snijboon op catwalk Varend Corso

Actueel 137 keer gelezen

Abbenbroek – Was de vleesjurk van Lady Gaga wat bijzonders? In het Westland weten ze na volgend weekend wel beter! Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 augustus, kunnen liefhebbers weer genieten van de 17e editie van het Westlands Varend Corso. Elk jaar trekt het corso veel bekijks; vorig jaar stonden in drie dagen zo’n 400.000 toeschouwers langs de kant. Heel veel bloemisten, arrangeurs en andere creatievelingen zijn al geruime tijd bezig met het ontwerpen, uitdenken en voorbereiden van de creaties op de 35 boten. Onder hen ook de negendertigjarige Annelies Meijboom-Sas uit Abbenbroek. Ze zit al twintig jaar in het bloemenvak en werkt sinds acht jaar als arrangeur en bloemiste mee aan het corso.

Dit jaar is er een nieuw wedstrijdelement toegevoegd, namelijk het ontwerpen van plantaardige, draagbare kledingstukken. Annelies hoorde van de wedstrijd en ging meteen aan de slag met het uitdenken van een ontwerp. ‘Het wordt een jurk, maar meer wil ik er nog niet over zeggen, want het is een wedstrijd en er is gedegen concurrentie.’ Wel kan de Abbenbroekse nog vertellen wat ze behalve diverse bloemen en groenten zoals snijbonen en Spaanse pepers gaat gebruiken bij de vervaardiging van de creatie. Kippengaas, tight raps en lijm zijn enkele van de materialen die als ondergrond dienen. ‘Elke vaardag zal ik de bloemen vervangen door verse exemplaren want het moet er steeds tip-top en als nieuw uitzien.’

In totaal zullen twaalf creaties door modellen op de catwalk op de varende boten geshowd worden. Na afloop van het corso zal de jurk van Annelies te zien zijn bij Bloem 61 in Pernis, waar ze enkele dagen per week werkt. Foto’s van  de jurk en het Varend Corso zijn na afloop te zien op de website van haar eigen bedrijf www.creanne.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant