Afbeelding

Tuinvlindertelling

Actueel 88 keer gelezen

Op 1, 2 en 3 augustus organiseert De Vlinderstichting voor de zesde maal de landelijke tuinvlindertelling In dat weekend zal overal in Nederland gespeurd worden naar vlinders in de tuin. Doe ook mee en ontdek wat er allemaal rondvliegt in de tuin! Iedereen kan meedoen, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen. Ga naar www.vlindermee.nl of download de app vlindermee gratis en doe mee!

Waarom vlinders tellen?
Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling proberen we, samen met u, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

Doorgeven via de vlinderapp
Met de vlinderapp is het ook mogelijk om via je mobiele telefoon in te voeren! Zoek in de App Store of Google Play naar Vlindermee en download de gratis app. Eenvoudig vlinders herkennen op kleur, naam of familie en direct alle waarnemingen doorgeven. Met de app wordt meedoen aan de tuinvlindertelling nog leuker! En heeft u de smaak te pakken? Met de app kunt u nu ook het hele jaar vlinders doorgeven.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant