Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Struijk wint bij de Dalle

Sport 199 keer gelezen

Spijkenisse - De afgelopen week werd de 27e editie van het open tennistoernooi van LTV De Dalle. De club aan het Tennispad kan terug kijken op een fantastische tennis week op het toernooi dat voor het eerst het (eerste) Sneakers open Dalle toernooi heette.

. De afgelopen week werden 214 partijen gespeeld bij de tennissers onderaan de Spijkenisserbrug. Er deden in totaal in 26 onderdelen 246 deelnemers mee. Daar waar sommige toernooien te maken hebben met regen, was dit keer de warmte die de boventoon voerde bij De Dalle. ‘Op zaterdag hebben we besloten om de wedstrijden die werden beslist in drie sets, in de laatste set via tiebreak te spelen, zodat het minder inspannend is’, zegt Leo Fluijt namens de wedstrijdleiding. De hele week was het gezellig druk aan het Tennispad in Spijkenisse. ‘Vrijdag was het enorm druk. Het is uniek, maar alle deelnemers mogen dan gratis komen Barbecueën en we hadden ruime twee honderd deelnemers’, zegt een trotse Fluijt. ‘De deelnemers komen vanuit een grote regio. Gouda, Berkel, Nieuwerkerk, Maassluis, Hoogvliet en van het eiland, daar komen de deelnemers vandaan. Maar we worden bijna landelijk met deelnemers uit het Zeeuwse Scharrendijke’, vervolgt Leo Fluijt zijn verhaal. Leo is niet de enige die met het toernooi de hele week in touw is. Wedstrijdleider Dick van der Ploeg heeft naast Fluijt een mooie groep vrijwilligers om zich heen. De wedstrijdcommissie met Peter den Heijer, Maribel Molina,  Adrie Holleman, Koos van de Rovaart Frans Delgado, Elvira Oranje en Anton Vet vormt al jarenlang een geoliede machine bij LTV de Dalle. Net als bij andere toernooien gaat alles rondom de wedstrijden volledig digitaal. Dat voorkomt discussies. Vroeger moest iedereen van te voren gebeld worden, dus dat scheelt ook veel tijd. Hoogste categorie is Heren 4. Hoger is ook niet nodig. ‘We hebben nu 26 categorieën en voor Heren 3 mogen maar drie clubs op het eiland een toernooi organiseren, dus je hebt een beperkte keuze daarin’, meent Fluijt. Hij spreekt namens de gehele wedstrijdleiding als hij zegt dat het evenement ook dit jaar weer geslaagd is. Nadat Ted Moritz jarenlang hoofdsponsor is geweest, is dit jaar Sneakers de nieuwe hoofdsponsor. ‘Dat loopt uitstekend. Ted is natuurlijk failliet gegaan. Maar naast onze hoofdsponsor hebben we ook nog vele kleine sponsors. We hebben dagelijks eten, wat het erg goed doet. Van twee sponsors krijgt iedere deelnemer een prijs dus dat is erg leuk dat Sneakers en Sport 2000 dat doen’, zegt Fluijt tot besluit.

Het toernooi werd zondag middag afgesloten met de finales. Bij de dames werd in de hoogste categorie Dames 4 in een poule gespeeld. Hier werd Cheyenne Hooff  winnaar. Bij de heren ging de finale tussen Wouter Struijk en Daniël Van de Mee-Mendes. De winst ging uiteindelijk in twee sets naar de politicus en quizmaster, Wouter Struijk. De setstanden waren 6-3 en 6-2.  Volgend jaar is men klaar om weer een nieuwe editie te starten bij de Dalle, want deze week was fantastisch. Alle uitslagen in alle categorieën zijn te vinden op de website van De Dalle www.dalle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant