Afbeelding

Kevin Inkelaar in top tien

Sport 86 keer gelezen

Hauteville-Lompnès: Kevin Inkelaar (archieffoto) heeft de Ain’Ternational-Rhône Alpes-Valromey Tour voor junioren afgesloten met een negende plaats in het eindklassement. De Abbenbroeker, die uitkomt voor de Belgische wielerstal Avia Crabbé Cycling Team, bereikte de toptien plaats in de Franse rittenkoers met onder meer hoge klasseringen in de 93 kilometer lange rit naar Genissiant Injoux (achtste) en de etappe naar Sutrieu over 91 kilometer. Inkelaar werd derde in de strijd om de witte trui van het jongerenklassement. De eindzege ging naar de Fransman Victor Lafay.

Veldhoven: Mario Poldervaart heeft de Ronde van Veldhoven voor nieuwelingen op zijn naam geschreven. De Zuidlander uit de ploeg van Avia Crabbé was met Willem Bok vertrokken uit een kopgroep van zeven man. Poldervaart trok in de laatste ronde aan zijn stutten door zijn allerlaatste belager Willem Bok van zich af te schudden en hem vervolgens voorgoed de hielen te laten zien.

Ochten: Daan van Sintmaartensdijk heeft in de 64e editie van de Ronde van Ochten voor nieuwelingen een achtste plaats behaald. De Zuidlander van RWC Ahoy bleek in het warme rivierplaatsje niet in staat om zich aan te sluiten bij de kopgroep. Terwijl Gijs Meijer (Hoornse Ren & Toerclub) uit Oostwoud de sprint won uit een kopgroep van vier, daar won Daan van Sintmaartensdijk de sprint van het peloton.

Zottegem (B.): Kevin Inkelaar heeft afgelopen zondag ook in de Omloop Strijpen-Zottegem voor junioren een goede indruk achtergelaten. De Abbenbroeker van Avia Crabbé behaalde in de 94 kilometer lange omloop een zevende plaats. Inkelaar behoorde tot een kopgroep van zeven man, waaruit het Belgische duo Thimo Willems (AP)T-Spie-Douterloigne) en Jacob Relaes (DCM) het hazenpad kozen. De vijf achterblijvers keken elkaar aan waardoor de twee man vooruit gevlogen waren. Willems won het uiteindelijk in de sprint van Relaes. Kevin Inkelaar passeerde de streep in de spurt voor de derde plaats als zevende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant