Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Rijkswaterstaat koelt zeven bruggen in Zuid-Holland preventief

Algemeen 1.108 keer gelezen

Vanaf vanmiddag worden de Spijkenisserbrug, Merwedebrug (A27), verkeersbrug Dordrecht, Haringvlietbrug, Brug over de Noord en Papendrechtsebrug en Wantijbrug indien nodig gekoeld.

Bij de Spijkenisserbrug en de Wantijbrug wordt gekoeld met pompen en waterslangen die gebruik maken van het water onder de brug. Bij de andere vijf bruggen wordt zo nodig met een blusboot de onderkant van de brug gekoeld.

Door te koelen beperkt Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen. Hiermee wil ze hinder voor (vaar)weggebruikers en schade aan de bruggen voorkomen. Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt Rijkswaterstaat bij voortdurende en/of extreem hoge buitentemperaturen bruggen.

Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Waar mogelijk liggen waterslangen buiten het bereik van verkeer, of worden afgedekt met overrijdbare planken. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.

Als gevolg van de hitte wordt het oostelijke brugdeel van de Spijkenisserbrug niet meer gedraaid tot dinsdag 16 augustus 05.00 uur. Zeegaande scheepvaart kan gebruik maken van het westelijke brugdeel. Brugopeningen duren daardoor mogelijk langer, met hinder voor het wegverkeer. De scheepvaart wordt hierover via eigen kanalen geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant