Afbeelding
Foto: Stefan Claessens

Speelnatuur Tiengemeten gesloten

Algemeen 145 keer gelezen

Tiengemeten - Het zag er positief uit vorige week, maar helaas heeft Natuurmonumenten gisteren besloten om Speelnatuur op Tiengemeten weer dicht te doen. De aanhoudende droogte en de hoge temperatuur zorgen nog steeds voor overlast van zwemmersjeuk.

Bij het begin van de zomervakantie gingen de deuren van speelnatuur op Tiengemeten al dicht door gevallen van zwemmersjeuk van kinderen die in het water hadden gespeeld. Hoewel zwemmersjeuk niet schadelijk is voor de gezondheid is de jeuk wel heel vervelend. Na onderzoeken en verversen van het water bleek het ergste leed bestreden en kon de waterspeeltuin weer open. Helaas maar van korte duur, want door de aanhoudende droogte en hoge temperatuur blijft zwemmersjeuk onvermijdelijk.

Zwemmersjeuk wordt veroorzaakt door larven die de huid binnendringen en daar afsterven. Deze larven zitten vaak in poelslakken en hechten zich normaal gesproken aan vogels. Vooral kinderen kunnen met zwemmersjeuk last krijgen van bultjes die intens jeuken. Meestal verdwijnt die jeuk binnen 12 uur.

Uit voorzorg houdt Natuurmonumenten de deuren van speelnatuur gesloten in de maand augustus. Een bezoek aan Tiengemeten is in de maand augustus uiteraard wel mogelijk. Zo is het Bezoekerscentrum van dinsdag tot en met zondag geopend. Hier vind je meer informatie over het eiland, de bewoners van het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen: bijvoorbeeld een Boswachter Bootcamp of waag je aan de spannende ontdekkingstocht van OERRR. Er zijn ook verschillende excursies op het eiland, zoals ‘mini expedities’ of met de huifkar op zoek naar bijzondere plekken, op expeditie over het eiland of struinen met een echte natuurgids. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Uit de krant

Uit de krant