Afbeelding
Foto: Davey Buijs

Omgekeerde driekleuren om bomen en lantaarnpalen

Ingezonden 3.946 keer gelezen

Spijkenisse - Eind juli waren er al op diverse plaatsen in Spijkenisse omgekeerde vlaggen in lintvorm aan bomen bevestigd. Deze werden deels weggehaald door een gemeente ambtenaar. 

In het kader van vrijheid van meningsuiting “Steun de boer”, hanteren de plaatsers de gedachte: “100 weg, 1000 terug”. Zo zijn er nu door heel Spijkenisse omgekeerde vlaggen te zien in de vorm van linten rond bomen en lantaarnpalen. Ondanks dat een enkeling er aanstoot aan neemt, is er over het algemeen veel begrip voor deze vreedzame uiting van protest.

De omgekeerde vlag is een internationaal signaal van nood. Mensen beseffen dat boeren maar ook veel andere burgers, die nood ook echt ervaren. Niet alleen de boeren staat het water aan de lippen, ook vele andere Nederlanders zien de toekomst somber in door de jaren van wanbeleid vanuit Den Haag, denk ook aan de hoge brandstofprijzen, energie en boodschappen, die voor velen onbetaalbaar zijn geworden.

Behalve de omgekeerde vlag, duiken ook steeds meer raamposters op met de teksten: “Niet vergeten, geen boeren, geen eten!” en “Als de boer sterft, wordt honger geboren. Steun onze boeren!” met hierbij een afbeelding van de rode boerenzakdoek.


Foto: Davey Buijs

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant