Uitzicht op het Mallebos vanuit Park Vogelenzang.
Uitzicht op het Mallebos vanuit Park Vogelenzang. (Privéfoto)

Ontdek je plekje Nissewaard

Algemeen 350 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een locatie binnen Nissewaard, die de moeite waard is. Lezers delen ons hun mooiste, fijnste of uitzonderlijkste plekje. Het kan uiteenlopende redenen hebben waarom iemand deze speciale stek verkiest. Hierdoor ontdekt u als lezer de meest bijzondere plekjes in Nissewaard. Deze week deelt Amanda Biever haar plek.  

Amanda is woonachtig in Spijkenisse, getrouwd en geeft huishoudelijke ondersteuning bij senioren thuis. Iets wat Amanda met volle overgave en passie doet. 

Amanda en haar man zijn beiden dol op wandelen en fietsen. Zodra ze de kans krijgen trekken ze er op uit. Graag wil zij de lezers laten kennismaken met Het Mallebos in Spijkenisse. Het Mallebos voelt als een verlenging van hun achtertuin. ‘Het is zo heerlijk dichtbij voor ons. Maar ook vertrouwd. Het voelt zowat als een wandeling in eigen tuin’, lacht Amanda. Het is wijds opgezet, veel groen en water. De dieren die er loslopen maken het geheel voor Amanda en haar man af. Voor hen lijkt het net alsof ze even ver van huis zijn. Een heel andere sfeer. Rust en mooie vergezichten zijn er te vinden. Een bos, aan de rand van alle drukte in Nissewaard. En veel groter dan men zou verwachten. Kortom een verassend bos.

Het Mallebos is een recreatiegebied aan de westzijde van Spijkenisse dat grenst aan de Malledijk in het noorden en de Vierambachtenboezem in het oosten en zuiden. Het Mallebos ligt hoofdzakelijk op het oude gebied en polder Spijkenisse en Schiekamp, een gebied dat al voor de tiende eeuw werd bewoond. Ten zuiden van het Mallebos ligt het Vogelenzangpark. In 1997 zijn ook ruiterpaden aangelegd. Het kent een grootte van ongeveer 53 hectare groot. Het Mallebos is niet in zijn geheel toegankelijk. Het bekendste niet- toegankelijke stukje is het reigerbos. Hier heeft een kolonie blauwe reigers haar plaats gevonden. Vanaf de Konijnendijk en Malledijk is de kolonie goed te zien. Flora en fauna maken onderdeel uit van dit bos. Het Mallebos heeft inmiddels een hoge natuurwaarde bereikt.

Amanda en haar man zijn fanatieke wandelaars. Zo missen ze als het even kan geen enkele vierdaagse. Ook dit jaar hebben ze hem samen uitgelopen. Maar liefst voor de veertiende keer! Amanda wilde graag deze mooie plek delen, omdat zoals zegt zij zelf ‘het een verborgen schoonheid is, verstopt tussen de woonwijken in Spijkenisse’. Met haar drukke baan heeft Amanda niet altijd de tijd om even met een wandeling haar rust te zoeken. ‘Maar ik loop voldoende in mijn werk en vind ook ontspanning bij de mensen waar ik kom. Liever zou ik wat meer balans hebben tussen werk en ontspanning. Maar klagen hoor je mij zeker niet’, aldus de sportieve Amanda.

Uit de krant

Uit de krant