Burgemeester Van Oosten bezocht het echtpaar Hekhuis.
Burgemeester Van Oosten bezocht het echtpaar Hekhuis. Foto: Annelies Vrinten

‘Een goed huwelijk bestaat uit geven en nemen’

Algemeen 1.108 keer gelezen

Spijkenisse - Adam (88) en Corrie (87) Hekhuis uit Spijkenisse vierden op woensdag 20 juli dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Ter gelegenheid van dit jubileum kwam burgemeester Foort van Oosten het echtpaar op 18 juli feliciteren.

Al meer dan 65 jaar geleden ontmoetten Adam en Corrie elkaar. Ze zijn beide schipperskinderen en de broer van Corrie was bevriend met Adam. Op deze manier hebben ze elkaar leren kennen. Meer dan 65 jaar later viert het echtpaar hun jubileum. ‘Liefde op het eerste gezicht kan je het misschien wel noemen’, aldus Adam. Kleindochter Daphne Hekhuis vertelde dat haar oma en opa graag gezellige dingen doen met familie en vrienden en dit hebben ze ook altijd gedaan. Om het jubileum te vieren gaat het echtpaar samen met hun kinderen en kleinkinderen 24 juli uit eten.

Wandelen 
Dat de burgemeester langs kwam om het koppel te feliciteren, vonden Adam en Corrie heel leuk. Corrie woont al een aantal maanden niet meer thuis bij haar man vanwege haar geestelijke toestand, maar dat weerhoudt Adam niet om nog steeds elke dag langs te gaan. Zo gaan ze dagelijks wandelen en genieten ze van hun tijd samen. Maar wat is nu het geheim van zo’n lang huwelijk?
Adam lacht: ‘Het is een kwestie van geven en nemen. Goed praten is erg belangrijk.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant