Zoektocht naar het moordwapen. Archieffoto: Wil van Balen
Zoektocht naar het moordwapen. Archieffoto: Wil van Balen

Magic stick niet te linken aan moord

Actueel 180 keer gelezen

Den Haag/Simonshaven - Na de vondst van een aan Patrick S. toegewezen kuil in het bosgebied langs de Schuddebeursdijk in Simonshaven, heeft het gerechtshof in Den Haag de ijzeren staaf, de magic stick, die Patrick S. gebruikte bij een mishandeling nader laten onderzoeken. De staaf blijkt niet te passen bij het letsel waardoor Joke Lorsé in 2009 om het leven kwam. Ook op de hulzen die bij het slachtoffer zijn gevonden, waren geen sporen van S. te vinden.

Aanval door onbekende
Bovenstaande bleek tijdens een tussentijdse zitting in het hoger beroep dat Ernst L. heeft aangespannen tegen zijn veroordeling door de Rotterdamse rechtbank. Volgens de rechtbank heeft de man zijn vrouw om het leven gebracht; zelf houdt hij vol dat ze overvallen werden terwijl ze in het bosgebied wandelden. Het OM en de rechtbank oordeelden echter dat er geen bewijs voor deze bewering was en L. werd tot 12 jaar cel veroordeeld.

 

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep staat gepland voor 23 september. Dan wordt ook bekend wat S. heeft verklaard over deze zaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant