Afbeelding

Nederland gaat voor goud, inbrekers ook!

Actueel 60 keer gelezen

Bernisse - Onder het motto ‘Nederland gaat voor goud! Inbrekers ook…’ vraagt de politie rond het Wereldkampioenschap voetbal extra aandacht voor insluipers. Door in woningen waarbij ramen en deuren openstaan een oranje preventievoetje achter te laten, worden bewoners gewaarschuwd voor inbrekers en insluipers. Onze voetballers spannen zich tijdens het WK 2014 maximaal in om wereldkampioen te worden. Wanneer bewoners gezellig bij de buren, familie of vrienden de wedstrijden bekijken of bij een overwinning de straat op gaan om feest te vieren, bestaat de kans dat inbrekers of insluipers toeslaan. De politie adviseert bewoners dan ook om voor vertrek te checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, zodat de feestvreugde niet kan worden verstoord.

Wat de politie doet
Het terugdringen van het aantal woninginbraken, pakken van daders en voorkomen van nieuwe inbraken heeft een hoge prioriteit. Bij iedere woninginbraak waarvan aangifte is gedaan, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er forensisch onderzoek plaats. Daarnaast houdt de politie extra toezicht in wijken waar een verhoogd risico is op woninginbraken.

Hoe u het insluipers moeilijker maakt
De politie adviseert om een bewoonde indruk van uw huis achter te laten, ‘Doe net alsof u gewoon thuis bent.’ Laat bijvoorbeeld een paar bekers en borden op het aanrecht staan, vraag iemand om geregeld uw brievenbus te legen zodat er geen stapel reclame folders en kranten in de hal blijven liggen. Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Denk bijvoorbeeld ook aan uw waardevolle spulletjes, bijvoorbeeld de juwelen geërfd van oma, uw laptop, tablet, foto’s opgeslagen op USB sticks. Huur een kluisje bij de bank of laat uw spullen achter bij iemand die thuis blijft tijdens uw vakantie. Vraag aan uw buren of deze het zonnescherm laten zakken en weer omhoog halen, vraag iemand on uw gordijnen en ramen eventueel te openen en weer te sluiten. Begin geen dagen van te voren uw caravan schoon te maken en in te pakken. Een stroomkabel van uw caravan naar uw woning is een eenvoudig te volgen spoor. Mocht u thuis blijven en niet op vakantie gaan wees dan ook alert. Ziet of hoort u iets vreemds ? Zoals een onbekende auto of een persoon op de uitkijk, aarzel dan niet en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844.

Doe altijd aangifte
Ondanks al uw goede zorgen kunt u toch het slachtoffer worden van een inbraak. Het is heel belangrijk dat u dan aangifte doet. Kijkt u voor het doen van aangifte op www.politie.nl  of maak een afspraak op tel.nr. 0900-8844. Ziet u een verdachte situatie in uw wijk? Bel dan 0900-8844. Bij spoed kunt u bellen met 1-1-2.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant