Afbeelding

Open toernooi TV Zuidland voorspoedig verlopen

Sport 104 keer gelezen

Zuidland – Afgelopen week heeft het Estron Open toernooi van Tennis Vereniging Zuidland onder uitstekende omstandigheden afgewerkt. Het weer deed mee, alles verliep vlekkeloos. Een grandioze feestavond op vrijdag, met daarbij het voetbal op groot scherm, zorgde ervoor dat de Bernisser tennisclub een uitverkocht huis had.

Ook de gedoodverfde winnaars Wouter Struijk en de nummer twee, eigen clublid, Robin van de Pols deden mee tot het finale weekend. ‘Het is echt voorspoedig verlopen de afgelopen week. We hadden zo’n twintig wedstrijden minder. Dat merk je eigenlijk overal wel. Het weer deed het ook aardig, dus hebben we niets te klagen’, zegt toernooileider Wout van Sintmaartensdijk. De afgelopen dagen werden door de 200 deelnemers zo’n 150 partijen gespeeld. De organisatie van het toernooi in Zuidland wordt steeds makkelijker. ‘Ik doe het nu ruim vijf jaar, dus de voorbereiding wordt dan een stuk minder. Daarnaast gaat alles een stuk sneller, omdat het contact niet meer telefonisch maar via internet gaat. Tevens hebben we een grote groep in de organisatie van acht man, dus we verdelen het ook’, gaat de Zuidlander verder. De droomfinale van zondag in de hoogste categorie 4, wordt voor de organisator hopelijk één met een lokale winaar.

‘Het zou mooi zijn als dat net als vorig jaar zou gaan gebeuren, de tijd zal dat moeten uitwijzen”, vervolgt Van Sintmaartensdijk zijn terugblik op het toernooi. Het is het laatste open toernooi als onderdeel van de Gemeente Bernisse. ‘We blijven gewoon hetzelfde heten. Er zijn natuurlijk meer verenigingen in Bernisse. Ik sluit niet uit dat in de toekomst in Nissewaard er wat verengingen gaan fuseren. De vereniging in Abbenbroek organiseert nu geen open toernooi meer en is meer een recreatie club. Niemand weet echter hoe dat verder in de nieuwe gemeente gaat lopen”, meent de toernooileider. Mooiste moment was niet de finale van zondag, maar de vrijdagavond. ‘We hadden toen een fantastische feestavond. Wij waren al gepland voordat het Nederlands Elftal ook die avond was ingepland. Met dat resultaat en een tjokvol huis hebben we tot in de kleine uurtjes gefeest”, zegt Wout vna Sintmaartensdijk tot besluit. De finale zondag in de hoogste categorie ging tussen Wouter Struijk en Robin van der Linden. De laatste won het duel in de hoogste categorie met 6-4 en 6-3 en daarmee kreeg het toernooi een verassende winnaar. Bij de dames ging de winst naar Celine van Gent die haar poulewedstrijden won van Gaby van Houwelingen en Lisette van de Wilt. Alle uitslagen in alle categoriën zijn te vinden via de website: www.ltvzuidland.nl.

Alex Hordijk

Fotografie: Peter de Jong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant