Frank van Rooijen heeft zijn gasmeter ingeleverd.
Frank van Rooijen heeft zijn gasmeter ingeleverd. Foto: Foto -OK.nl

Volledig van het gas af: ‘In juni betaalde ik maar 36 euro’

Algemeen 669 keer gelezen

Spijkenisse - De gasprijzen gaan omhoog en vaste energiecontracten zijn bijna niet meer te verkrijgen. Frank van Rooijen uit Spijkenisse was hier klaar mee en gaf maandag zijn gasmeter terug aan Stedin: hij gaat volledig van het gas af.

In augustus 2021 wist Van Rooijen al dat hij van het gas af wilde, vooral door het stijgen van de gasprijzen en het moeilijk verkrijgen van gas. Toen hij dit jaar een variabel contract voorgeschoteld kreeg en hij in plaats van 150 euro meer dan 350 euro per maand zou moeten betalen, wist hij het zeker. Hij wilde volledig van het gas af. Momenteel heeft de Spijkenisser acht zonnepanelen, een warmtepomp voor de cv en een elektrische ketel voor het verwarmen van water. Door van het gas af te gaan, betaalt Van Rooijen een stuk minder aan energie. Van Rooijen betaalt zonder gas maximaal 75 euro per maand, terwijl dat in januari met het gas nog zo’n 400 euro was.
Het is wel een investering, benadrukt Van Rooijen. “Je betaalt natuurlijk wel voor de materialen die het gas vervangen, maar dit bedrag heb je binnen 5 of 6 jaar terugverdiend. Hierna ga je alleen maar winst maken”, vertelt hij. Ook komen er steeds meer subsidies vanuit het rijk om duurzaamheid te stimuleren. Hij hoopt dat hij met zijn actie een steentje kan bijdragen aan het vergroenen van het milieu. Dat hij in de toekomst ook nog eens wordt beloond vindt hij alleen maar fijn.























Krant:
Volledig van het gas afSpijkenisse - De gasprijzen gaan omhoog en vaste energiecontracten zijn bijna niet meer te verkrijgen. Frank van Rooijen uit Spijkenisse was hier klaar mee en gaf op 4 juli zijn gasmeter terug aan Stedin: hij gaat volledig van het gas af.
In augustus 2021 wist Van Rooijen al dat hij van het gas af wilde, vooral door het stijgen van de gasprijzen en het moeilijk verkrijgen van gas. Toen hij dit jaar een variabel contract voorgeschoteld kreeg en hij in plaats van 150 euro meer dan 350 euro per maand zou moeten betalen, wist hij het zeker. Hij wilde volledig van het gas af. Momenteel heeft de Spijkenisser acht zonnepanelen, een warmtepomp voor de cv en een elektrische ketel voor het verwarmen van water. Door van het gas af te gaan, betaalt Van Rooijen een stuk minder aan energie. Van Rooijen betaalt nu maximaal 75 euro per maand, terwijl dat in januari met het gas nog zo’n 400 euro was.
Het is wel een investering, benadrukt Van Rooijen. ‘Je betaalt natuurlijk wel voor de materialen die het gas vervangen, maar dit bedrag heb je binnen 5 of 6 jaar terugverdiend. Hierna ga je alleen maar winst maken’, vertelt hij. Ook komen er steeds meer subsidies vanuit het rijk om duurzaamheid te stimuleren. Hij hoopt dat hij met zijn actie een steentje kan bijdragen aan het vergroenen van het milieu. Dat hij in de toekomst ook nog eens wordt beloond vindt hij alleen maar fijn.







Uit de krant

Uit de krant