Foto's René Bakker
Foto's René Bakker

Sledge Hammer wint Tractor Pulling Oudenhoorn

Sport 958 keer gelezen

Oudenhoorn - Sledge Hammer heeft door een fraaie overwinning in de Tractor Pulling van Oudenhoorn de leiding genomen in de Grand National van de Two Wheel Drives. Kees van ’t Hof liet de motor flink bulderen en kwam in de eigen Nobel Arena tot een afstand van 102.97 meter. Sledge Hammer bleef het veld van bulderende machines in de Two Wheel Drives voor een kleine vijfduizend bezoekers aan de Oudenhoornse Ruigendijk ver voor, want de naaste belager Haert 2 Beat bleef op de uitstekend geprepareerde baan steken op 96.22 meter.

Cloud Nine uit Zwartewaal bleef na de motorschade in de laatste wedstrijd in Didam nu schadevrij. Het team van onder anderen Wim, Ed en Jan-Willem van der Hoek kwam tot een achtste afstand van 90.18 meter.

CL Coatings No Illusion uit Hekelingen raakte de eerste plaats in de strijd om het kampioenschap van Nederland vooralsnog kwijt aan Sledge Hammer door niet verder te komen dan een afstand van 95.35. De euforie was groot in het Oudenhoornse kamp. Het team bestaande uit de chauffeurs Kees van ’t Hof, Jan Luijendijk (beiden voor de nationale competitie), Vincent Kleijn en Peter Scheer (voor de demowedstrijden in het buitenland) alsmede Jan Rietdijk, Jan de Koning, Jan Kamies, Manuela Luijendijk, Arthur Luijendijk, Harm Tramper en Nick van Hennik liet de champagne na de zege rijkelijk vloeien. ‘Het was een mooie overwinning, maar hebben na Stroe, Didam en Oudenhoorn pas drie wedstrijden achter de rug,’ bleef Jan Kamies realistisch. Het team van Sledge Hammer heeft nog zes wedstrijden in achtereenvolgens Made (21 juni), Eext (5 juli), Putten (12 juli), Lochem (2 augustus), Alphen (23 augustus) en Bakel (30 augustus) te gaan om de zo fel begeerde nationale titel naar Oudenhoorn te brengen.

Er kwamen liefst 170 teams naar de volgepakte Nobel Arena aan de Ruigendijk in Oudenhoorn. De wedstrijden werden verreden op twee banen. ‘Er was daarnaast ook nog een micropullingbaan voor de tractoren, die op afstand bediend werden. Echt een baan voor de grote kleine kinderen,’ lachte Kamies. European Maid, de Hellevoetse machine van het team van Bram de Pijper, behaalde in de Superstocks klasse 103.76 meter. Green Gangster Deere kwam tot de winnende Pull off van 105.36 meter.

‘Het was als vanouds weer een ware happening,’ stelde Jan Kamies, tevens voorzitter van de Stichting Tractor Pulling Oudenhoorn (STPO). ‘Ondanks de concurrentie van de Paardenmarkt in Heenvliet mochten we toch duizenden toeschouwers begroeten. Nee, ik heb geen wanklank gehoord.’ Kamies was ook verheugd met de nieuwe Amerikaanse sleepwagen. ‘We hadden in Oudenhoorn de primeur, want de sleepwagen uit Amerika reed bij ons voor het eerst in Nederland. De Amerikanen waren overigens zeer goed te spreken over de banen. Zij stellen vanwege het grote aantal teams zeer hoge eisen aan de baan. Wij kregen uitsluitend complimenten, dat is ook veel waard,’ aldus Jan Kamies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant