Afbeelding

Chantal Blaak rijdt toptien in Parel van de Veluwe

Sport 92 keer gelezen

Apeldoorn - Chantal Blaak (als winnaar in de Energiewacht Tour) heeft zich in de Parel van de Veluwe voor elite-vrouwen evenals vorig jaar naar een vijfde plaats gereden.

Onder anderen de Zuidlandse uit de equipe van Specialized-Lululemon liet zich op elf kilometer van de 131 kilometer lange rit verrassen door Floortje Mackaij (Giant-Shimano), Sara Mustonen en Roxane Knetemann (Rabobank/Liv). Het drietal sloeg een gat van twintig seconden en gaf deze niet meer uit handen.

De Woerdense Mackaij behaalde in de sprint haar eerste grote overwinning bij de elite-vrouwen. De Zweedse ploeggenote Sara Mustonen maakte het feest op plaats twee compleet. Roxane Knetemann uit Nijkerk stelde zich tevreden met de derde plaats. Inis Klok (WV Breda) uit Rockanje reed een goede race, maar bleek als eenzame achtervolgster te zwemmen tussen de kopgroep en het peloton en liet zich na 20 kilometer terugzakken in het peloton. De 17-jarige Chanella Stougje (RWC Ahoy’) uit Zuidland solliciteerde na haar goede race in de Marianne Vos Classic (14e) nu in de Parel op het hoogste podium met een elfde plaats naar een grote ploeg van enige naam en faam.

Dan Rolandus
Archieffoto: Sportfoto.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant