Afbeelding
Pixabay.com

Dit jaar al meer inbraken dan in vergelijkbare periode vorig jaar

Algemeen 676 keer gelezen

De eerste vijf maanden van 2022 werd al 1.813 keer ingebroken in Zuid-Holland. Dit zijn 181 meer incidenten dan vorig jaar, wat neerkomt op een toename van 11,1%. De sterkste absolute stijging vond plaats in de gemeente Leiden. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van meest recente data van de Nationale Politie.

In Leiden sloegen inbrekers dit jaar al 62 keer toe, in 2021 ging het nog om 28 incidenten in de eerste vijf maanden van het jaar. Nergens in Zuid-Holland was de absolute stijging zo sterk. Ook in Rotterdam (+23) wordt dit jaar veel vaker ingebroken, evenals in 36 andere Zuid-Hollandse gemeenten. Nissewaard telde in de eerste vijf maanden 55 inbraken, tegen 33 in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken steeg overigens niet overal in Zuid-Holland. Zo waren van januari tot en met mei namelijk juist 23 minder inbraken in Vlaardingen. Ook in Krimpenerwaard (-21) is sprake van een daling, net als in 15 andere gemeenten binnen de provincie. Voorschoten is de enige gemeente in Zuid-Holland waar het aantal inbraken gelijk bleef ten opzichte van een jaar eerder. 

Uit de krant

Uit de krant