Aron Kremer kijkt uit naar 26e Wielerronde van Rozenburg

Sport 90 keer gelezen

Rozenburg - Aron Kremer zal op zaterdag 14 juni deelnemen aan de 26e uitgave van de Wielerronde van Rozenburg voor elite/beloften. De 25-jarige Vierpoldernaar behaalde onlangs in de Ronde van ’t Ginneken zijn eerste seizoenzege. ‘Die overwinning gaf me toch wel een lekker gevoel, want het was al een tijdje geleden dat ik een koers heb gewonnen,’ doelde de renner van Westland Wil Vooruit op zijn laatste zege op 7 mei 2011 in het tenue van toen nog PRC Delta in de Ronde van Yerseke.

‘Deze overwinning was dus goed voor de moraal, want die ben ik toch een poosje kwijt geweest.’ Aron Kremer wilde enkele jaren geleden stappen maken en kijken in hoeverre hij zijn wielerkunsten zou kunnen tonen. Kremer belandde via PRC Delta in 2012 onder de vleugels van Joop van Pel bij De Waardrenner. In het seizoen 2013 kwam hij uit voor de continentale Belgische wielerformatie van Colba-Superano Ham. ‘Ik heb daar best veel progressie gemaakt, reed ook met de ploeg tussen de profs in mooie 1.2 en 2.2 koersen met alle grote mannen. (Tom Boonen, Bjorn Leukemans e.a., DR). Je hebt in die wedstrijden natuurlijk weinig kans op een hoge klassering, maar je koerst om die ritten uit te rijden. Maar als je in de kermiskoersen mee springt, maak je altijd een kans. Ik kon blijven, maar toen Colba weer een amateurploeg werd was het over.’

Aron Kremer ging zijn geluk beproeven bij Westland Wil Vooruit. ‘Op zich een mooie ploeg met veel potentie, maar de stap terug heeft mij in het begin geen goed gedaan, de moraal zakte ver beneden peil. Dat is gewoon in mijn kop gaan zitten. Daarbij komt dat ik zes weken lang aan de Costa Blanca in de buurt van Alicante fietsgroepen heb begeleid. Dat was een supertijd, maar om te koersen was het minder, want mijn trainingsarbeid om het seizoen mee in te gaan was niet geweldig. Na het criterium in Standdaarbuiten was ik er na dertig kilometer helemaal klaar mee, heb mijn fiets zelfs een poosje niet aangeraakt. Na een goed overleg met mijn ploegleider (Gerard Heskes, DR) en mijn trainer (Rudy Brakkee, DR) ben ik na wat rust weer gaan koersen en dat heeft in ’t Ginneken met die zege goed uitgepakt. Ik reed ook weer goed in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour, zat zelfs mee in de ontsnapping. Nadat alles weer bijeen was, brak het op de Haringvlietdam en ik zat er toen niet meer bij, best balen als je weet dat uit die kopgroep later de winnaar zou komen. Maar goed, de basis is weer goed, kan zo weer zes uur wegtrappen. Ik zat ook niet goed op de fiets, maar nu Amadeo Ortiz Murcia een goede vriend uit Spanje is overgekomen om mij te helpen gaat het weer een stuk beter. Amadeo is een biomechanieker, die zowel aan de fiets als aan mij sleutelt. Hij is pas tevreden als mijn houding op de fiets voor de volle honderd procent goed is. Het ontbrak mij ook aan explosiviteit, maar de interval heb ik door zijn toedoen weer terug, merkte ik met al die bochten in ’t Ginneken.’ Aron Kremer heeft weer ambities om zich weer ergens in te kunnen bijten.

‘Nee, prof worden zal wellicht niet meer lukken, maar mijn streven is dat ik dit seizoen nog wel een koers wil winnen. Dat is mijn enige ambitie.’ Aron Kremer is gebrand om op zaterdag 14 juni in de Wielerronde van Rozenburg een goede prestatie te leveren. Maar dat willen ook onder anderen marathon- en langebaanschaatser en veelwinnaar bij de amateurs Thom van Beek uit Stompwijk ook. Milan van den Ende uit Berkel & Rodenrijs, Koos Jeroen Kers (Baby Dump) uit Amstelveen, Gerhard Joling uit Krimpen aan den IJssel, Ronald Roos uit Merksplas, de Westlander Marvin van Spronsen, Danny Vrolijk uit Schipluiden, ex-Deltarenner Tom Vermeer (Jo Piels) uit Leisden en de topfavoriet uit de continentale wielerstal van De Rijke, Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot ook.

De Rozenburgers kunnen zelf meedoen aan de Rabo Ronde van Rozenburg. Voor kinderen is er de Rabo Dikke Banden Race, een jeugdfietswedstrijd en ook wordt er een gezellige prestatieloop gehouden. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen met hun fiets naar de Molenweg komen om deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race. Het is net een echte wielerwedstrijd met om 14.45 uur een startschot en na de koers een heuse huldiging op het podium met een rondemiss die de bekers uitreikt. De Stratenloop in Rozenburg maakt deel uit van het Workx Stratenloopcircuit, waarin zes leuke lopen zijn samengevoegd. Voor meer info betreffende alle activiteiten op www.stratenlopen.nl, www.wprotterdam.nl

Programma 26e Wielerronde van Rozenburg;
10.30 uur: Kidsrace Clubwedstrijd.
11.15 uur: Nieuwelingen (40 km).
12.30 uur: Funklasse mannen (clubwedstrijd).
13.10 uur: Funklasse vrouwen (clubwedstrijd).
13.30 uur: Sportklasse (40 km).
14.45 uur: Rabo Dikke Banden Race.
15.30 uur: Kidsrace (clubwedstrijd).
16.00 uur: Elite/beloften (80 km).

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant