Afbeelding
Foto: pixabay.com

Global Entry: Een geautomatiseerde en versnelde inreis in de VS voor Nederlandse reizigers

Algemeen 764 keer gelezen

Vanaf 28 juni 2022 kunnen ook frequente reizigers met een Nederlands paspoort geautomatiseerd en snel de Verenigde Staten inreizen. Met een Global Entry lidmaatschap registreren reizigers zich bij aankomst in de Verenigde Staten eenvoudig bij een Global Entry kiosk en zijn zij vlot weer onderweg zonder papierwerk en lange wachttijden.

Hoe werkt het?
De Nederlandse en Amerikaanse overheid hebben samen een overeenkomst gesloten ten behoeve van het faciliteren van Global Entry lidmaatschappen voor Nederlandse burgers. Hiertoe is in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid een voorziening gerealiseerd waardoor Nederlandse Global Entry lidmaatschappen gefaciliteerd kunnen worden.

De Amerikaanse autoriteiten zijn verantwoordelijk voor het gehele Global Entry lidmaatschapsproces. De Koninklijke Marechaussee faciliteert volledig geautomatiseerd slechts een klein onderdeel van het aanvraag proces, het achtergrondonderzoek.

Lid worden?
Het aanmeldproces is eenvoudig en start op de website van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP). Op deze website staat verdere informatie over het aanvragen van Global Entry lidmaatschap en de algemene voorwaarden die daarbij van toepassing zijn. De lidmaatschapsbijdrage voor het Amerikaanse Global Entry programma bedraagt $100 voor 5 jaar.

Reizigers dienen ervoor te zorgen dat ze in de Berichtenbox van de Rijksoverheid berichten van de Koninklijke Marechaussee kunnen ontvangen, zodat ze online toestemming kunnen geven voor het starten van het achtergrondonderzoek. 

Zie voor verdere informatie:
https://www.cbp.gov/travel/trusted-traveler-programs/global-entry/international-arrangements/netherlands

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant