De Oude Maas is tot juli 2025 een Excellente School.
De Oude Maas is tot juli 2025 een Excellente School. Foto: PR

Penta De Oude Maas Excellente School tot juli 2025

Algemeen 25 keer gelezen

Spijkenisse - Na een zinderende week met een zeer gezellig Zomerfestival voor de leerlingen op dinsdagavond 21 juni, waar zo’n 300 leerlingen en veel leerkrachten bij aanwezig waren, kwam de dag erna de onderwijsinspectie beoordelen of de school ook voor de komende jaren de waardering Goed waard is. Het kwaliteitsonderzoek duurde de hele dag. 

De drie inspecteurs kwamen laat in de middag met het bericht dat ze tot een besluit waren gekomen: De school verdient absoluut de waardering Goed. ‘Een enorm compliment voor alle personeelsleden en leerlingen!’, aldus Luuk Oortwijn, directeur van de school. De waardering Goed van de onderwijsinspectie is noodzakelijk om Excellente School te mogen worden. De Oude Maas is al onafgebroken Excellente School sinds 2013. 

Vanmorgen overhandigde de landelijke juryvoorzitter van het traject Excellente Scholen, Paul Zevenbergen, in bijzijn van veel leerlingen uit de onderbouw en collega’s, het juryrapport. De jury geeft in haar rapport aan: ‘onder de indruk te zijn van de grote betrokkenheid van de schoolleiding, de docenten en de mentoren bij hun leerlingen. Penta De Oude Maas is daarmee volgens de jury een voorbeeld voor andere scholen. Een onderwijskundige zinvolle relatie tussen het team, de leerlingen en de ouders, maar ook als collega’s onderling, is volgens de school een basisvoorwaarde voor excellent onderwijs. De relatie met, het vertrouwen in en de erkenning van de leerlingen ziet de jury door de hele school heen’.

Met dit predicaat verlengt De Oude Maas haar Excellente Status tot 1 juli 2025.

Na afloop van de officiële uitreiking werden alle aanwezige leerlingen getrakteerd op een ijsje. 

Uit de krant

Uit de krant