Door Pjotr ontdekt Rian steeds meer van haar omgeving.
Door Pjotr ontdekt Rian steeds meer van haar omgeving. Privéfoto

Ontdek je plekje in Nissewaard

Algemeen 331 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een locatie binnen Nissewaard, die de moeite waard is. Lezers delen ons hun mooiste, fijnste of uitzonderlijkste plekje. Het kan uiteenlopende redenen hebben waarom iemand deze speciale stek verkiest. Hierdoor ontdekt u als lezer de meest bijzondere plekjes in Nissewaard.

Deze week deelt Rian den Haan haar plekje. 

Rian is een vrouw van 62 jaar. Zeeuwse van geboorte en tot een jaar of negen geleden in veel plaatsen in Nederland gewoond. Het lijkt erop, dat Rian nu in Spijkenisse gesetteld is. De reden dat het Rian zo bevalt in Spijkenisse heeft zéker te maken met de vele parken, het Mallebos en de Oude Maas. ‘En de gemoedelijkheid. Toen ik hier pas woonde, zei een buurman: ‘Ik moet nog even naar het dorp’. Ik dacht, huh, welk dorp? Maar hij bedoelde het centrum. Dat vond ik direct zo leuk, dat de echte Spijkenissers dat ‘Het dorp’ noemen’, aldus Rian.

Bovendien kun je hier alle kanten op, vindt Rian. ‘Naar het strand, je zit er zo. Toen ik hier pas woonde, dacht ik dat ik wel vaak naar Rotterdam zou gaan voor kunst en cultuur of om te shoppen. Nou, ik ben welgeteld een keer naar de ‘grote stad’ terug geweest in al die jaren dat ik hier nu woon. Je hebt hier alles. Eigenlijk is heel Spijkenisse mijn favoriete plek’, lacht Rian. 

Dagelijks wandelt Rian met haar hondje in het rond en ontdekt ze hierdoor zelf nog steeds mooie plekjes. Haar grote winst uit al die plekjes zijn voornamelijk interessante, onverwachte ontmoetingen en soms zelfs vriendschappen. De bedoeling van haar verhaal is eigenlijk de boodschap om van je eigen wijk een favoriete plek te maken. Niet eens een speciale plek. Als men anders kijkt naar zijn omgeving en de tijd neemt om echt te zien hoe mooi kleine dingen in je directe omgeving kunnen zien. Win je een wereld. Zo is de gedachte van Rian. Niet alleen wat Rian ziet, maakt haar leefomgeving een fijne plek, maar zeker ook de mensen. ‘Ik neem regelmatig boodschappen mee voor een dame die niet zo makkelijk loopt, en voor weer een ander laat ik de hond uit. Allemaal liefdewerk-oud-papier en dat geeft ook niks, want je krijgt er veel interessante contacten door. En dan staat de mevrouw voor wie je boodschappen doet, ineens voor je deur met zelfgebakken koekjes’, legt Rian uit. 

Kortom de moraal van dit verhaal van Rian is, dat je op ieder moment een nieuwe plek kunt ontdekken. Dit kan zijn vanwege het mooie uitzicht, de natuur, kunst, een evenement of gewoon de leuke mensen. Ga dus naar buiten en ontdek! 

Heeft u ook een favoriete plek in Nissewaard? Laat het ons weten en deel uw plek met de lezers.

Uit de krant

Uit de krant