Help de stichting haar doel te bereiken.
Help de stichting haar doel te bereiken. Foto: PR

Stichtingideevan2 vraagt uw hulp

Algemeen 252 keer gelezen

Mario en Michel zijn twee bevriende buurtgenoten die bekend zijn met verstandelijk beperkte kinderen/mensen.

Ze hebben de Stichting Idee van 2 opgezet met als doel de beperkte kinderen/mensen een extraatje te geven waar deze doelgroep de behoefte aan heeft.

Zo hebben ze onder andere een middag zwemmen verzorgd, waarbij de mensen niet alleen voorzien werden van een entreekaartje, drinken en een patatje maar als extraatje ook een badlaken cadeau kregen met het logo van de stichting.

Verder ondersteunt de stichting een JG ( jong gehandicapt) voetbalteam en sponsort de voetbalshirts van het team, bidons met de naam van de speler, drinken en een kleine versnapering.

‘Wij proberen waar we kunnen te ondersteunen en zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen’, aldus het tweetal.

Afgeronde projecten waar de stichting ondersteuning aan gegeven heeft, zijn onder andere fietsen voor KIKA, kindervakantiespelen Spijkenisse en tijdens het zomerkamp van de scouting Hartelgroep hebben ze de groep van een heerlijke frisdrankje voorzien. En tijdens de warme najaarstraining werd de voetbalspelers van Hekelingen een koud drankje aangeboden. 

De activiteiten vinden plaats om zoveel mogelijk reclame te maken voor de stichting. Op dit moment ondersteunt de stichting het project fietsen voor Thijs.

Thijs is een jongetje van zes jaren jong die de diagnose Duchenne heeft gekregen. ‘Dit is een project dat niet overeenkomt met onze doelgroep maar het heeft ons dusdanig aangegrepen dat wij ons hier voor aangeboden hebben.’

Stichting Idee van 2 wil een donatie geven voor meer onderzoek en deze patiënten een goed en langer leven geven.

Het tweetal gaat zich als Stichting Idee van 2 inzetten tijdens de 40 kilometer lange fietstocht die komende zaterdag plaatsvindt (Duchenne 40) en verzorgt de deelnemers met eten en drinken en alles wat nodig is. 

De stichting wil haar doelen vergroten en aan meer projecten deelnemen, maar daarvoor is uw hulp nodig.

Mario en Michel zijn op zoek naar spullen die verkocht kunnen worden op een rommelmarkt. Heeft u oud ijzer, elektro draden, oude computers en fietsen dan kunt u contact met hen opnemen via 06-19145081, stichtingideevantwee@gmail.com of via Facebook. Zejkomen alles ophalen op afspraak.

Uit de krant